Johan van Osch met FC Uden in de degradatiezone (Foto: Peter Kuijpers)
Johan van Osch met FC Uden in de degradatiezone (Foto: Peter Kuijpers)

3D: Voetbal hult zich in kerstsferen na zondag

Voetbal 460 keer gelezen

Je merkt het aan alles, het voetbal is plots geen prioriteit nummer één meer. Kantines hullen zich in kerstsferen en bereiden zich voor op de nieuwjaarsrecepties. Hoe vaak zal het zondag 'prettige feestdagen en een voorspoedig 2017' klinken na afloop van ronde dertien. De laatste competitie ronde van 2016 ligt voor ons. Volgende week is er nog een bescheiden beker- en inhaalprogramma  en dan gaat de ketting echt voor een paar weken op de poort van de meeste sportparken.   

Door: Peter Kuijpers

Margriet pakte zondag een belangrijke zege. Het team van trainer Arian Meeuwsen won aan de Amstelhoef het belangrijke duel met Venhorst. Plots ligt alles weer wagenwijd open. De verschillen in het hele linkerrijtje in 3D bedraagt slechts twee punten. Het kan toch geen toeval meer zijn dat het expliciet in deze klasse elk jaar zo spannend is. Zondag reist het Osse gezelschap af naar Kerkdriel. Na de komst van het kunstgrasveld daar heeft dat wel iets van zijn charme weggenomen. De zware blauwe kleigrond maakte het spelen daar extra zwaar. DSC wordt al een paar jaar getraind door Johan Laponder. De oud prof vertrekt aan het einde van het seizoen bij de 'Drielse' club. DSC zag de wedstrijd in Handel afgelopen zondag niet doorgaan. Margriet moet winnen om bij te blijven in de race naar wellicht iets moois.

Venhorst – FC Uden
Dat het voetbal bij FC Uden niet lekker loopt blijkt wel uit de positie van de Udense club op de ranglijst. Koploper Venhorst verloor afgelopen zondag van een beter Margriet gaf trainer Willem van der Burgt ook ruiterlijk toe. Zondag telt maar een ding: het jaar 2016 goed afsluiten. Van der Burgt: "We willen uiteraard met een goed gevoel de winterstop in en afsluiten met een overwinning dit jaar. We zullen zondag echter een hoger niveau moeten halen dan afgelopen week om aanspraak te maken op een overwinning.  Het was zondag duidelijk te zien dat een aantal jongens niet honderd procent  fit waren en dat gaat dan direct ten kosten van ons spel. Ik hoop dat deze week de pijntjes weer wegtrekken en we zondag weer fris aan de aftrap te kunnen verschijnen. FC Uden heeft afgelopen seizoenen betere tijden gekend en is niet meer hetzelfde team als de afgelopen jaren. De nederlagen die ze lijden zijn meestal maar met een klein verschil en je hoort en leest dat ze zeker aanvallend voldoende kwaliteit in huis hebben."


Thijs van Sleeuwen superspits van Venhorst scoort altijd (Foto Peter Kuijpers)

Nooit Gedacht – DAW
De Geffenaren weten inmiddels ook weer wat verliezen is. Zondag op de Eeuwsels in Volkel werd na vijf opeenvolgende overwinningen weer eens verloren. Zondag kom DAW naar de Biescamp in Geffen. Een taai en moeilijk te kloppen team. Nooit Gedacht trainer Wolf Wannet: "DAW heeft inderdaad een goede en stugge ploeg. Dat ze nu twee weken niet winnen zegt me niet zoveel. DAW heeft de kwaliteiten om het iedereen lastig te maken en dus ook ons. Wij zullen sowieso meer moeten brengen dan afgelopen zondag en ik verwacht dat we dat ook gaan doen. De voorgaande elf wedstrijden hebben we vaak goed voetbal laten zien, dus ik heb er vertrouwen in dat we dat weer oppakken tegen DAW. Sowieso moeten we niet in paniek raken van deze nederlaag. Hoewel we niet goed speelden hebben we kansen genoeg gehad om op voorsprong te komen en daarbij vielen de tegengoals wel heel ongelukkig. Dat gebeurt ons gelukkig niet zo vaak, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we zondag 2016 met een mooi resultaat kunnen afsluiten." 

Sint Michielsgestel – Volkel
Volkel maakte zondag de competitie weer extra spannend door koploper Nooit Gedacht met nul punten weg te sturen op de Eeuwsels. Zondag is tegenstander Sint Michielsgestel er een uit de categorie: onbekend. Volkel trainer Tom van Dalen: "Wij zijn heel blij met de goede overwinning op Nooit gedacht. Dit geeft ons vertrouwen voor de laatste wedstrijd van 2016. Deze drie punten kunnen wij een gouden randje geven als wij dit nog eens over doen tegen Sint Michelsgestel. Wij moeten net zo scherp zijn als afgelopen zondag om deze lastig in te schatte tegenstander te verslaan. We zijn tot op heden nog compleet gebleven en zo gaan wij 2016 ook afsluiten."

Trainingen
Trainer Aschwin van Kessel verlengde zijn verblijf bij Sint Michielsgestel voor een zesde jaar wat toch wel uniek is te noemen. Van Kessel: "Het zit ons de laatste tijd niet echt mee. Tegen Venhorst speelden vier basisspelers niet: Daan Voets (enkelbreuk) Robert van Boxtel (werk Curaçao) Nick Vliegenthart (werk) Peer Thijssen (hardnekkige kneuzing onder hak) We zijn tevreden met het punt bij DAW. Zondag Volkel thuis, we zullen zorgen dat we er klaar voor zijn. Daarna nog de bekerwedstrijd tegen Brabantia en dan de winterstop waarin een aantal spelers hopelijk snel weer aansluiten bij de trainingen. Al met al zijn we gezien de omstandigheden niet ontevreden en zien we de tweede helft van het seizoen met vertrouwen tegemoet."

Boekel Sport – Handel
Een echte derby van weleer. Een clash waar de getrouwen uit Handel de reis naar Boekel per fiets af kunnen leggen. Een doorsteek over het Grootveld maakt de rit zelfs nog korter naar Sportpark De Donk. Boekel Sport is lekker bezig weet ook trainer Ruud Vermeer: "De laatste weken zijn we inderdaad lekker bezig. We hebben nog altijd een aantal jongens die niet helemaal wedstrijdfit zijn. Verder geen schorsingen, dus we hebben weer een grote groep om keuzes uit te maken. Handel aanstaande zondag is een echte derby die lang niet meer op het programma heeft gestaan. Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden, dus we zijn gewaarschuwd. We gaan er alles aan doen om er een echte Super Sunday van te maken en met een goed gevoel de winterstop in te gaan", zegt Ruud Vermeer die einde seizoen De Donk verlaat en zich meldt bij eersteklasser SSS'18 in Overloon.

Den Dungen – Avanti'31
Voor de boedelscheiding van Zuid-1 en Zuid-2 was dit zeker een mooie derby. Dus ook aanstaande zondag een treffen dat herinneringen oproept aan vervlogen tijden. Ondanks het vroege ontslag van trainer Erik van Rooij blijven de Dungenaren op de onderste plekken bungelen. Avanti'31 maakt eveneens een mager jaar mee. De ploeg van scheidend trainer Ronny Everaerts staat daar maar twee puntjes boven. Voor beiden een cruciaal duel komende zondag. Bij winst loopt Avanti'31 weg tot op vijf punten, bij verlies haalt het team van trainer Ben Hoek de Schijndelaren weer in.



Ben Hoek  oud trainer van onder anderen Berghem Sport en Festilent nu trainer van Den Dungen (Foto Jo van Herpen)

Nulandia – Berghem Sport
Voor trainer Koen Wissing van Nulandia lachte de zondag hem na afloop breed toe. In Uden wonnen de Nulanders van FC Uden. Door die winst staat Nulandia op het puntje van de springplank om de sprong naar het middenrif van 3D te maken. Wissing geniet nog na: "Dat was een heerlijke overwinning afgelopen zondag,  die hadden we nodig en is goed voor het moraal. Het zou heerlijk zijn als we zondag ons puntentotaal nog kunnen opschroeven voor de winterstop, al draait Berghem natuurlijk goed op dit moment. Geert van den Hurk en Luuk Vissers zitten zondag een schorsing uit, daar tegenover staat dat aanvoerder Willem van Santvoort weer beschikbaar zal zijn."

Programma derde klasse D:
DSC-Margriet
Venhorst-FC Uden
Nooit Gedacht-DAW
Sint Michielsgestel-Volkel
Boekel Sport-Handel
Den Dungen-Avanti'31
Nulandia-Berghem Sport

Stand derde klasse D:
1.Venhorst 12-23
2.Nooit Gedacht 12-23
3.Margriet 12-23
4.Boekel Sport 12-21
5.Volkel 12-21
6.DAW 12-21
7.Berghem Sport 12-21
8.Sint Michielsgestel 12-18
9.DSC 11-14
10.Handel 11-11
11.Avanti'31 12-11
12.Nulandia 12-10
13.Den Dungen 12-9
14.FC Uden 12-7

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant