Hans Lathouwers, trainer van Schijndel: 'Het vertrouwen is er nog steeds'
Hans Lathouwers, trainer van Schijndel: 'Het vertrouwen is er nog steeds'

Laatste loodjes voor 2F, Hans Lathouwers: 'Het vertrouwen is er nog steeds'

Voetbal 300 keer gelezen

Voor dit weekend is door de KNVB het laatste programma vastgesteld van 2016. Een week later zijn er op 18 december nog beker- en inhaalwedstrijden gepland. Heeswijk, EVVC en Rhode komen alle drie aan spelen toe die dag. Zondag loopt ronde dertien met sowieso interessante wedstrijden.

Door: Peter Kuijpers

Prinses Irene speelt zondag thuis tegen BVV dat puntgelijk met de ploeg uit Nistelrode de vierde plek deelt. BVV heeft er echter wel een wedstrijd minder voor op de teller staan. De wedstrijd zal zondag op een bijveld plaats vinden.  Trainer William van der Steen weet wat voor kaliber hem te wachten staat komende zondag op Sportpark De Schellen. Van der Steen: "Aanstaande zondag tegen een van de betere ploegen in onze klasse: BVV. Ze hebben een goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteiten. Voor ons zaak om ons goed voor te bereiden en de punten in Nistelrode te houden. We zijn nagenoeg compleet en kijken met vertrouwen uit naar aanstaande zondag." Om 14.15 uur fluit hier scheidsrechter Gerard Briene voor het begin.

Emplina – Erp
Erp staat momenteel één puntje achter op de tegenstander van zondag. De ploeg uit Empel heeft wel één wedstrijd minder gespeeld dan de Erpenaren. Bij Erp lijkt de stabiliteit wat aan het terugkeren. De schorsingen en blessures hebben het team behoorlijk parten gespeeld. De laatste nederlaag dateert alweer van eind oktober uit bij BVV. Zondag wordt het op het gras van Sportpark Empel Zuid een open maar vooral onvoorspelbaar duel.

Baardwijk – Heeswijk
Heeswijk kan zondag eindelijk weer eens spelen. Door de kunstgras principes en normale afgelastingen loopt het team van trainer Marc van de Ven toch maar één wedstrijd achter, dat valt dus mee. Afgelopen zondag zagen we veel de melding :TAS (terrein afkeuring scheidsrechter) bij de site Voetbal.nl. Koning winter, hoe pril ook, was een lelijke sta-in-de-weg voor het voetbal. Marc van de Ven heeft er zin in: "Zondag uit naar Baardwijk, waar we hopelijk na drie vrije zondagen weer eens kunnen voetballen. Afgelopen zondag was zuur, om in de warming up te horen te krijgen dat de scheidsrechter het veld alsnog  afkeurde. Uiteraard hadden we graag gezien dat de scheidsrechter het veld bij aankomst om half twee had gekeurd in plaats van om kwart over twee. Maar goed, we richten ons nu op Baardwijk. Een ploeg met erg wisselende resultaten en we vooral naar ons zelf moeten kijken. We moeten laten zien dat we ook onder de omstandigheden van de afgelopen weken ons niet van de wijs laten brengen en doorgaan waar we mee bezig waren."



Heeswijk trainer Marc van de Ven: 'Ons niet van de wijs laten brengen'

Best Vooruit – Schijndel
Bij Best Vooruit verlengde trainer Jurgen van Wanrooij onlangs zijn verblijf met weer een jaar. De ploeg uit Best die zich vorig seizoen met één puntje meer wist te onttrekken aan nacompetitie verblijft ook nu weer in de middenmoot. Een ook dit seizoen zullen we de ploeg rond deze plek verwachten als in mei de competitie is afgelopen. Het verhaal van Schijndel is bekend. De ploeg van trainer Hans Lathouwers ontbeert de punten die nodig zijn om niet opnieuw te degraderen. Zondag liepen de Schijndelaren thuis tegen Prinses Irene alweer tegen de achtste seizoensnederlaag op. De tijd dringt, maar dat hoef je niemand in Schijndel uit te leggen ook niet aan de Schijndel trainer. Lathouwers: "Best Vooruit is inderdaad de laatste en dan nog Someren voor de beker. Voor ons is het goed om even rust te hebben. Tijd om kleine pijntjes te laten genezen en ons weer op te laden voor de tweede helft van de competitie . We zijn ons ervan bewust dat er punten gepakt moeten worden, en gaan we ook alles aan doen. Het gaat steeds beter , maar we moeten onszelf een keer belonen door een resultaat over de streep te trekken. Het vertrouwen is er nog steeds, dus schouders eronder en gaan ervoor."

Rhode – EVVC
Twee teams die zondag door het ijzige weer een streep door hun wedstrijden zagen gaan. Het verschil in punten zijn er slechts drie. De Vinkelaren hebben volgende week nog het duel uit bij Prinses Irene open staan, maar ook Rhode haalt dan in bij Nieuw Woensel. Trainer Theo van Lieshout heeft er vertrouwen in al kent hij de kracht en het handelsmerk van EVVC. Van Lieshout: "We gaan deze week met een vrij complete groep naar de laatste thuiswedstrijd van dit jaar toewerken. Het is belangrijk om een goed resultaat te halen om ons wat steviger de middenmoot te vestigen. Om dit te bewerkstelligen zullen we zondag top moeten zijn, daar EVVC al jaren aantoont dat het een zeer stabiele tweedeklasser is met veel scorend vermogen." Om 14.15 uur zal scheidsrechter Peter Martens de twee teams in beweging zetten op De Neul.

Programma tweede klasse F:
Prinses Irene-BVV
WSC-Nieuwe Woensel
Emplina-Erp
Baardwijk-Heeswijk
Best Vooruit-Schijndel
Oirschot V-Helvoirt
Rhode-EVVC

Stand tweede klasse F:
1.Helvoirt11-23
2.Oirschot Vooruit11-23
3.Heeswijk10-22
4.BVV10-18
5.Prinses Irene11-18
6.EVVC10-17
7.Emplina11-15
8.Baardwijk12-15
9.Best Vooruit10-14
10.Rhode11-14
11.Erp12-14
12.WSC11-11
13.Schijndel 12-8
14.Nieuw Woensel10-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant