Dimitri Cremers lijkt weer terug in UDI'19 1
Dimitri Cremers lijkt weer terug in UDI'19 1

Fitter wordende selectie UDI'19 neemt het op tegen sterk Westlandia

Voetbal 407 keer gelezen

UDEN| UDI'19 heeft het aan het begin van dit seizoen zeker zwaar gehad, en heeft het dat feitelijk nog steeds. Positief is echter wel de selectie fysiek gezien er 'doorheen' lijkt te komen en niet doorheen te 'zitten'. Een goede ontwikkeling want in een competitie van 34 wedstrijden zou dat funest zijn geweest. Aanstaande zondag mag men tegen hoogvlieger Westlandia laten zien tot waar men toe in staat is.

Door: Willy Rooyakkers

Er zijn mensen bij UDI'19 die het niet leuk vinden om te moeten lezen op deze plaats dat de Derde Divisie B een veel zwaardere belasting voor de A-selectie van UDI'19 betekent dan ze ooit hiervoor hebben ervaren. Er wordt al gauw geroepen: "Haha, jonge gasten kunnen makkelijk zoveel wedstrijden spelen. Ik moet toch ook elke dag gaan werken?".  Dat is natuurlijk gemakkelijk gezegd maar die vergeten voor het gemak dat de Parkzichters promoveerden via een pretregeling in de nacompetitie en ze daarvoor in zes jaar tijd amper een periodetitel wisten te winnen in de Hoofdklasse B. Als dan de selectie niet echt versterkt maar slechts gecompenseerd qua vertrekkers, en voeg daarbij een ultra korte voorbereiding, dan is het niet raar dat men moet harken op het aanmerkelijk hogere niveau wat Derde Divisie B heet. Zeker als je ook nog bedenkt dat het op technisch vlak bij de club vanaf aanvang dit jaar op vele vlakken behoorlijk rammelde achter de schermen.

Fitter

Het gevaar wat er dan dus ook op de loer lag was dat het team rond de herfstperiode al door de fysieke en mentale hoeven was gezakt maar gelukkig lijkt dat niet het geval te zijn. Iets wat een compliment voor de groep mag heten, maar zeker ook voor de medische begeleiding en trainersstaf. De Udenaren staan qua ranglijst op een positie die nog steeds maar net boven de rode streep is maar gezien de tegenstand, plus bovengenoemde factoren, mag dat ook niet verwonderlijk worden genoemd. JVC Cuijk-trainer Ruud Kaiser gaf het twee dagen geleden ook nog aan tegenover kliknieuws. Kaiser: "Mensen die zeggen dat JVC te laag staat in deze klasse weten niet waar ze het over hebben. Je hebt te maken met tegenstanders die rond de zestigste minuut nog even een blik opentrekken met drie verse en sterke aanvallers. Die werken met budgetten waar wij slechts van kunnen dromen." Als je daarbij bedenkt dat het budget van JVC nog significant hoger is dan dat van UDI'19...... 
Maar zoals gezegd wordt de groep van UDI'19 nu eindelijk écht fitter. Voorafgaande aan het seizoen rekende men bijvoorbeeld een Joep van Geelkerken zeker tot een sterkhouder maar door allerlei omstandigheden was de middenvelder nooit fit. Nu lijkt dat eindelijk wel het geval te zijn en dat houdt eigenlijk in dat trainer Bert Ruijsch er ineens een extra speler bij heeft, al is het dan een sigaar uit eigen doos. Een en ander houdt tegelijk in dat Ruijsch zondag tegen Westlandia wat te kiezen lijkt te hebben. Vorige week werd linksback Dick Smits zelfs naar het tweede elftal verwezen al had dat ook te maken met het feit dat hij geschorst was geweest en de tegenstander van afgelopen zondag maar met twee spitsen speelde en er feitelijk bij UDI'19 geen linksback nodig was in het veld. Smits zal zondag zeker weer bij de groep zitten omdat Westlandia normaal gesproken met drie aanvallers speelt. Het lijkt er echter wel op dat Dimitri Cremers Smits momenteel in de pikorde (tijdelijk?) voorbij is. Zaak dus voor de al behoorlijk lang in de basis acterende Smits om terug te knokken. 

Mogelijkheden

De vraag is dus wat Ruijsch zondag zal doen. Hij kan met drie spitsen starten bijvoorbeeld of toch kiezen voor 4-4-2. In het laatste geval heeft hij in ieder geval nog een verse aanvaller op de bank die ingebracht kan worden om te verrassen. Zeker is dat Nick van Dijk sowieso nog niet van de partij is want de verdediger is nog niet hersteld van een spierblessure. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden zijn er nu in ieder geval wel wat dingetjes om te kiezen voor de trainer en dat is best prettig. Of het genoeg is om het Westlandia van de voormalige zaalvoetbalkoning Edwin Grünholz te verslaan is nog maar zeer de vraag. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant