Wie wordt er winterkoning in de Hoofdklasse B? (Foto: Peter Kuijpers)
Wie wordt er winterkoning in de Hoofdklasse B? (Foto: Peter Kuijpers)
+audio

Wie wordt 'Herbstmeister' Blauw Geel'38 of Nuenen?

Voetbal 136 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 speelt zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met tegenstander IFC (Ido's Football Club) uit Hendrik-Ido-Ambacht. Na het puntje afgelopen zondag in en tegen Nuenen zou winst meer dan welkom zijn. Donderdag 15 december is er nog  het bekerduel met Sparta'25 om 20.15 uur op het eigen Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel.

Door: Peter Kuijpers

Het is een papieren titel: 'Herbsmeister' of 'Winterkoning' en geeft geen enkele garantie voor het uiteindelijke resultaat in mei. De metafoor komt uit Duitsland en destijds uitgevonden in de 'Sportschau' van de Duitse ARD. Tegenwoordig gepresenteerd door Gerhard Delling met onder anderen sidekick en voetbalicoon Günter Netzer. De titel levert niets op, maar geeft wel een goed gevoel om de kleine winterstop te aanvaarden, dat weer wel. In doelsaldo staat Nuenen boven Blauw Geel'38, maar beiden wel met een gelijk aantal punten. Zondag lag de winst na de 0-2 voor het grijpen maar binnen tien minuten, of zelfs nog minder, stond het weer 2-2. Moreel was Nuenen winnaar, maar daarentegen als je bij medekoploper een punt pakt is dat goed, hoe zuur ook de mooi lijkende voorsprong weer smolt als de bekende sneeuw voor de alom bekende zon.

Volkomen murw
Van IFC weten we niet veel. Wel dat ze twee weken geleden een pak slaag kregen van Nuenen dat vooral in de slotfase IFC volkomen murw draaide. Afgelopen week herstelde IFC goed door van Groene Ster te winnen. Akim Arslan opende, maar Groene Ster kwam terug. Pas in de slotfase sloeg het team van trainer Peter van Berg, die eind seizoen de club gaat verlaten, toe via Marwin Richard. Van den Berg overigens is een druk bezet baasje. Deze trainer heeft meestal twee clubs onder zijn hoede, IFC dus en nog een zaterdagteam. Zondag reizen ze af naar het mooie Veghel want ook voor IFC, dat alleen uit won bij DOSKO, is het zondag: 'Helpers weg laatste ronde.'



Joey Hellstern zondag fit genoeg om te spelen? (Foto: Peter Kuijpers)

Fitte groep
Joey Hellstern verliet donderdag eerder de training met verzorger Noiman Imankarijo. De Eindhovenaar had wat fysieke klachten, maar is volgens trainer Niels van Casteren inzetbaar zondag tegen IFC. Danny Verbakel trainde deze week niet en van hem is het maar zeer de vraag of hij zondag inzetbaar is. Wellicht dat good old Emiel van der Sanden zijn opwachting in de Veghelse basiself mag maken. Mochten beiden niet spelen dan zijn dat de eerste echte fysieke problemen voor Van Casteren dit seizoen. De selectie is breed in Veghel, dus echte zorgen zijn er niet. Stijn de Looijer en Tresor Shema trainden wel weer voluit mee en geven Van Casteren toch weer voldoende keuzemogelijkheid voor zondag. Op donderdag 15 december speelt Blauw Geel'38 thuis het bekerduel tegen oude bekende Sparta'25. Het gaat in dit duel om een plek bij de laatste acht van de districtsbeker. Over deze wedstrijd komen we via dit medium nog uitgebreid  terug. Zondag fluit scheidsrechter Niels Zeeman uit Sneek om 14.30 uur voor het begin.

Gesprek met Niels van Casteren na afloop van de donderdagtraining

Beluister hier het fragment

Programma Hoofdklasse B :
RKAVV-Nuenen
DOSKO-EHC/Heuts
Groene Ster-Quick
Gestel-Gemert
Chevremont-Halsteren
Blauw Geel'38-IFC
Vlissingen-OSS'20
DESO-DHC

Stand Hoofdklasse B:
1. Nuenen 14-31
2. Blauw Geel'38 14-31
3. Quick 14-26
4. Vlissingen 14-23
5. Gemert 13-22
6. Halsteren 14-22
7. IFC 14-22
8. Gestel 14-20
9. EHC 14-18
10. DHC 14-17
11. O.S.S.'20 14-16
12. DESO 14-16
13. Chevremont 13-14
14. RKAVV 14-10
15. Groene Ster 14-10
16. DOSKO 14-8

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant