Ilias Zaimi maakte de 1-1 vanaf elf meter
Ilias Zaimi maakte de 1-1 vanaf elf meter

Domper voor JVC Cuijk door late thuisnederlaag

Voetbal 142 keer gelezen

CUIJK| JVC Cuijk moet langzaam maar zeker accepteren dat een plek bij de bovenste ploegen er dit jaar toch niet in zit. Ook nu kwam er weer een team uit de bovenste regionen op bezoek die de drie punten meenam vanaf de Groenendijkse Kampen. Deze keer was het promovendus Dongen die met 1-2 aan het langste eind trok.

Dongen doet het natuurlijk fantastisch goed. De geel-blauwen uit West-Brabant werden vorig jaar kampioen in de Hoofdklasse B en verloren op de eerste speeldag bij UDI'19. Ondertussen staat Dongen echter op een tweede plek achter het ongenaakbaar lijkende De Dijk. Ook JVC Cuijk beet zich dus op eigen veld de tanden stuk op het hechte collectief uit Dongen dat nooit spectaculair of oogstrelend oogt maar altijd veel rendement binnenhaalt. 

Kansjes

De eerste helft was weinig verheffend. Het waren eigenlijk de gastheren die lichtjes de overhand hadden zonder echt tot grote kansen te komen. Aanvallende middenvelder Frenk Schaap toonde zich wel dreigend maar de echte stootkracht ontbrak toch wel bij de thuisploeg. Kleine kansjes, dat was het wel. Na de thee sloegen de bezoekers dan toch vrij onverwacht toe. Na een aanval via strateeg Rik Schouw kwam de bal bij Mart van Bree jr die vervolgens een afgemeten voorzet in huis had richting linkerkspits Jorik Mijnhijmer die vervolgens goed binnen kopte: 0-1. Mijnhijmer is vaak onzichtbaar maar scoort wel makkelijk. Zo ook nu weer. 

Penalty

JVC-trainer Ruud Kaiser ging daarop aanvallend wisselen. Ruim een kwartier voor tijd kwam er een strafschop. Boy Visser ging gretig neer na een lichte overtreding waarna Ilias Zaimi vanaf elf meter 1-1 maakte. Dongen had toen al een paar aardige kansen op 0-2 laten liggen overigens. Toen iedereen zich langzaam ging verzoenen met een gelijkspel sloegen de gasten ineens toe. Jan Gerrits stak goed door op Mart van Bree jr die vervolgens zeer beheerst de winnende goal produceerde: 1-2.

JVC CUIJK| Kanters, Kazlauskas, Ritzen, Van der Looij, Hattu (59. Van Boxtel), Scholten (67. Schilders), Van Zeelst, Zaimi, Visser (86. Simons), Renirie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant