Emiel van der Sanden krijgt de knuffels voor zijn 1-0 (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Blauw Geel'38 'Herbstmeister' na 4-1 zege op IFC

Voetbal 327 keer gelezen

VEGHEL – Het is slechts een metafoor, maar toch mogen de elf van trainer Niels van Casteren zich deze titel toe-eigenen. Dit na een 4-1 zege op het bezoekende IFC. Emiel van der Sanden opende voor rust. In de tweede helft vergat Blauw Geel'38 de vele kansen te laten renderen. De pin op de neus was de gelijkmaker van invaller Yoeri Rombouts. Het slotakkoord was toch weer voor Blauw Geel'38. Alexander Mols, Danny Verbakel en Joey Hellstern schoten IFC aan flarden.

Voor Emiel van der Sanden was er een basisplek in het thuisduel met IFC. Reden was het niet fit zijn van Danny Verbakel. De Eerdenaar zat wel op de bank, maar trainde afgelopen week niet. Eveneens wissel zat Stijn de Looyer die tevens zijn afscheidsduel speelde voor de Veghelaren. Dit maakte hij donderdag al aan de groep bekend. Zijn studie in Delft en zijn overmatige blessures zijn de redenen voor zijn opgave. Mustafa Guler keerde ook weer terug in de basis waardoor Stefano Verburg weer onder de warme deken op de bank verdween. Een kleine 250 toeschouwers weerstonden de kou en miezerregen die continu viel op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel.

Sander van Egmond (L) kijkt naar Ronnie Nouwen

Defensie
De handen van de Veghelse getrouwen konden na vier minuten al uit de warme zakken. Een schot van Mark Dobbelsteen werd door keeper Bas van Zee losgelaten. Emiel van der Sanden gaf zijn basis plek gestalte door de bal binnen te schieten 1-0. IFC stelde daar weinig tegenover en strandde vaak op de Veghelse defensie of schoten die over gingen. De beste kans was er nog voor Danny Slingerland die Blauw Geel'38 doelman Brahim Zaari op zijn weg vond. De beste kansen voor rust waren voor Joey Hellstern en Alexander Mols, maar doelpunten leverde het niet op.

Danny Versluis in de rug van Joey Hellstern (R)

Met het hoofd
Na rust begon Blauw Geel'38 matig. Het viel wel aan, maar te gehaast spel of het ontbrak aan ideetjes. De opbouw te doorzichtig en automatismen ontbraken. Dat 1-0 maar een steriele stand is bewees IFC dat opportuun voor de aanval koos. Eerst nog leek Blauw Geel'38 de 2-0 te maken, maar de inzet van Sander Egmond werd van de lijn gehaald, waar doelman Van Zee met een van zijn verdedigers in botsing kwam en verzorgd moest worden. IFC kwam op gelijke hoogte nadat bij een aanval  over rechts de bal op het hoofd kwam van invaller Yoeri Rombouts die fraai scoorde: 1-1.

Mark Dobbelsteen haalt uit waar Emiel van der Sanden in de rebound zal scoren.

Herbstmeister
Blauw Geel'38 schakelde en aanval na aanval golfde richting het doel van de Zuid-Holanders. Eerst nog kwamen Danny Verbakel voor Van der Sanden en Stijn de Looyer voor Guler binnen de lijnen. Het was Mols die uit een langdurende scrimmage uiteindelijk voor de nieuwe voorsprong zorg droeg. Danny Verbakel maakte de beslissende 3-1 en bij IFC ging het licht uit. In de allerlaatste seconden was het nog Hellstern die op aangeven van Mols zijn zevende competitietreffer  kon laten noteren. Blauw Geel'38 gaat als 'Herbstmeister' de winterstop in, maar speelt donderdag voor de kerstborrel nog het bekerduel thuis tegen Sparta'25 voor een plek bij de laatste acht.

Blauw Geel'38 Brahim Zaari, Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten van Vessem (79. Erik van Loon), Mustafa Guler , Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Emiel van der Sanden (73. Danny Verbakel), Joey Hellsteren, Alexander Mols.

Gesprek Peter Kuijpers met Ymanuel Hurkmans en trainer Niels van Casteren direct na afloop