DESO won van DHC. (Foto: Ad Megens)
DESO won van DHC. (Foto: Ad Megens)

DESO werkt aan vertrouwen door ruime overwinning op DHC

Voetbal 147 keer gelezen

OSS | DESO is een plekje op de ranglijst geklommen. De ploeg van trainer Theo van Cleef won met 3-0 van DHC en ging de Delftenaren voorbij in de Hoofdklasse B.

DHC draait dit seizoen nog niet naar behoren. De club is ambitieus, heeft met Romano Denneboom een oud-international en met Jordy Brouwer een oud-jeugdinternational in de ploeg, maar de formatie uit Delft moet door de wisselvallige prestaties wel naar beneden kijken. DESO wilde laten zien dat er vandaag in Oss niets te halen viel. Trainer Theo van Cleef kon geen beroep doen op de geblesseerde Bob Zonnenberg en liet Edwin Huibers als rechtsback voetballen. Linksback Karim Dairaa was geschorst en voor hem in de plaats kwam Roy Govers. Daardoor kwam er op 10 een plaatsje vrij voor Erkin Erciyas. Die beloonde dat door de openingstreffer te maken na vijftien minuten spelen. 

Beslissing
Het was daarna een flinke tijd wachten op een doelpunt, maar na ruim een uur liet Jeroen van Schoonhoven zich zien. De spits ontwikkelt zich goed in Oss en deed waarvoor hij naar DESO is gehaald: scoren. Omdat DHC op jacht ging naar de gelijkmaker ontstond er ruimte achter de defensie van de gasten. Met zijn lengte en sterke lichaam is de Ravensteiner een aanspeelpunt, maar de laatste weken gaat hij ook steeds meer scoren. Vlak voor tijd werd het duel beslist door een afstandsschot van Tobi Steeg: 3-0. Volgende week speelt DESO de laatste wedstrijd van dit jaar. Volharding is in Vierlingsbeek de tegenstander in de beker.

Trainer
Theo van Cleef stond voor de vijfde wedstrijd voor de groep als trainer. De eerste wedstrijd tegen Chevremont (toen hij nog niet met de spelers had getraind) ging verloren, maar daarna volgden een overwinning in de beker, een overwinning op O.S.S.'20, een gelijkspel tegen EHC en nu de overwinning op DHC. "De jongens hebben hun voeten laten spreken. Ik ben trots op die gasten en deze manier van voetballen past beter bij de groep. Hopelijk volgt volgende week in de beker tegen Volharding nog een goed resultaat. Daarna zit mijn periode erop en zullen we zien wie er voor de groep komt te staan als trainer."

Opstelling DESO: Bart van de Beek, Edwin Huibers, Juul Loeffen, Theo Dams, Roy Govers, Bjorn Arts, Tobi Steeg, Erkin Erciyas, Quincy Broers, Jeroen van Schoonhoven en Roy van Ottele.

Romano Denneboom en Quincy Broers. (Foto: Ad Megens)
Jeroen van Schoonhoven. (Foto: Ad Megens)
Jeroen van Schoonhoven. (Foto: Ad Megens)
Tobi Steeg. (Foto: Ad Megens)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant