Donny van Herpen kopt de 0-1 binnen. (Foto Jo van Herpen)

Venhorst winterkoning in 3D, Rick van Lier scoort vier maal voor Avanti'31

Voetbal 747 keer gelezen

Op Handel en DSC na kunnen de ploegen in 3D met winterstop. Deze genoemde teams komen zondag in actie voor hun eerder afgelaste wedstrijd. Venhorst werd door een 3-1 zege op FC Uden 'Herbstmeister' met een mespuntje (doelsaldo) voorsprong op het puntgelijke Margriet dat uithaalde bij DSC. Nooit Gedacht verloor binnen acht dagen voor de tweede keer nu was DAW te sterk. Avanti'31 blijft vriend en vijand verbazen. Nu wonnen de mannen van 'D'n Boschweg' met een zevenklapper bij Den Dungen.

Met maar liefst 1-7 werden de mannen van trainer Ben Hoek van Den Dungen de oren gewassen. Hoewel het eerste half uur de strijd volkomen open lag, werd er pas in de 36e minuut gescoord. Notabene met een eigen doelpunt van Den Dungen. Kort  hierop was het Rick van Lier die met de eerste van zijn vier treffers aan de Hooidonkse straat de stand verdubbelde. Kort voor rust was het opnieuw Van Lier die de 0-3 ruststand bepaalde. In de tweede helft leek Den Dungen nog kort op te leven bij de 1-3, maar dat was maar schijn. Twee maal Rick van Lier, Koen van Engeland en Fabian Koenen bepaalden de 1-7 zevenklapper op het Jacobskamp.

Venhorst – FC Uden 3-1
Al in de eerste minuut waren het de bezoekers uit Uden die via Mehmet Gurbuz op voorsprong kwamen. Uit een onoverzichtelijke scrimmage kreeg hij de bal over de lijn en keek Venhorst tegen een 0-1 achterstand aan. Na een kwartier kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Uit een vrije trap was het Luuk van den Boogaard die de gelijkmaker achter FC Uden-doelman Roel Kuilder kopte. Na rust duurde het tot de 76e minuut eer de Venhorstse voorsprong kwam. Thijs van Sleeuwen tikte een vrije trap van Tom van den Boogaard binnen. Rob van Dooren maakte drie minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde met zijn treffer naar de 3-1 eindstand waarmee de metafoor 'Herbstmeister' een feit was.

Venhorst scoort (Foto's Eric Elbers)

Nulandia – Berghem Sport 1-1
De twee teams gaven elkaar weinig toe in Nuland. Na een half uur was het Donny van Herpen die een corner van Jordy van Buul binnenkopte: 0-1, wat tevens de ruststand was. Na rust drong Nulandia iets meer aan en kreeg loon naar werken. In de 64e minuut was het Rik Korsten die borg stond voor de 1-1. Een minuut later kreeg Kaan Cevik van de bezoekers  zijn tweede geel en moest vertrekken. Berghem Sport speelde nog 25 minuten in ondertal, maar gescoord werd er niet meer.

Nooit Gedacht – DAW 1-2
"We gaven de kansen te gemakkelijk weg. Daarom is het verlies heel zuur", wist trainer Wolf Wannet ons te vertellen. Het was Mark Megens die DAW in de 13e minuut op voorsprong bracht. Nooit Gedacht kwam een kwartiertje later op 1-1 door een treffer van centrale verdediger Maarten Spanjers. Voor rust nog werd echter de eindstand al een feit. Uit een snelle ingooi naar Marc Raaymakers kon die opkomen over rechts. Zijn prima voorzet werd door Wessel Bens verzilverd naar de uiteindelijke 1-2 zege. Perry van Herpen en heel Geffen claimden een pingel nadat Van Herpen naar verluidt werd gehaakt. De arbiter van dienst wuifde het echter weg en bleef het bij de Schaijkse winst.

DSC – Margriet 0-4
Een veel beter Margriet won bij DSC en gaat met een goed gevoel het winter reces in. Samen met Venhorst staan de Ossenaren nu twee punten los op DAW dat derde staat. In Kerkdriel hadden de mannen van trainer Arian Meeuwsen weinig moeite met DSC. Joey Schuurmans opende de score al in de vierde minuut wedstrijd en Ramon Verbiesen verdubbelde de scoren tien minuten later. DSC zakte ver in en keeper Dennis van Ballegooy van Margriet werd amper op de proef gesteld. Na rust maakte de ingevallen Rick van Rodijnen zijn invalbeurt waar. Twee maal werd er gescoord uit zijn voorzetten van rechts. Eerste was het Schuurmans die voor 0-3 zorg droeg, waar Jeffey van Vlijmen in de slotfase de 0-4 eindstand bepaalde. Meeuwsen: "De concurrentie voor is groot. Leuk voor Rick dat er twee maal wordt gescoord uit zijn voorzet. We gaan met een goed gevoel de Kerst en winterstop in."

Boekel Sport – Handel 0-1
Een open wedstrijd waar Handel de Boekelaren verraste met een doelpunt van Mark de Waard. De thuisclub kreeg zeker kansen, maar de precisie ontbrak bij het team van trainer Ruud Vermeer. Handel haalt komende zondag op eigen veld in tegen DSC uit Kerkdriel

Sint Michielsgestel – Volkel 1-1
Volkel had het initiatief op Sportpark Zegenwerp in Sint Michielsgestel. In de 19e minuut had Niels van Oort de 0-1 op zijn voet, maar hij schoot vrij voor de Sint Michielsgestel goalie naast. Halverwege de eerste helft opnieuw een opgelegde mogelijkheid voor Volkel toen Bob Linders op kon stomen naar het doel van Sint Michielsgestel. Keeper Kapteijns voorkwam echter een achterstand voor zijn team. Na rust was het een doorkopbal van Jeroen van de Laar die Niels van Oort wist te verzilveren. Een zege leek aanstaande. De wet van als je niet scoort en je kansen verder niet verzilverd was ook voor Volkel van toepassing. Invaller Rody van Gaal was het die namens Sint Michielsgestel de gelijkmaker op het bord bracht. Met een aandringend Volkel sleepte Sint Michielsgestel het puntje over de streep.