Heeswijk verloor in Waalwijk van Baardwijk (Foto: Hans Heesakkers)

Heeswijk haakt af na verlies bij Baardwijk, Rhode goed gemutst winterstop in

Voetbal 320 keer gelezen

Heeswijk kwam in Waalwijk niet tot winst bij Baardwijk. EVVC verloor met klein verschil bij Rhode dat met een goed gevoel het winterreces ingaat. BVV won verrassend bij Prinses Irene waar Oirschot Vooruit de spekkoper van weekend werd. Komende zondag komen er diverse ploegen aan de aftrap door afgelastingen en kunstgras principes. Daarover later deze week meer.

Heeswijk ging met een schlemielig goaltje onderuit bij Baardwijk. Een maand werd er niet gevoetbald door Heeswijk en de reden is bekend. Bovendien kwam daar nog een vrij weekend bij en een afgelasting. Geen optimale voorbereiding voor de Balledonkers. Vanmiddag was het team de ploeg die de bekende lakens uitdeelde onder de rook van het RKC stadion. Een veel sterker Heeswijk sloot de eerste helft af met een dubbelblanke stand. Heeswijks topscoorder Van Dijke werd de hele middag goed verdedigd, maar bij een scherpe voorzet van Adank leek hij dan toch voor de verdiende 0-1 te gaan zorgen. Zijn kopbal verdween echter tot teleurstelling van het meegereisde publiek in het zijnet. Met nog een kwartier te spelen liet de aloude voetbalwet zich gelden toen één moment van onachtzaamheid de blauw-witten de das om deed. Een hoge voorzet van links viel na miscommunicatie tussen Van den Berg en Haast in en Andjole was er als de kippen bij om de bal op te pikken. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij vervolgens kiezelhard op het doel van Patrick Lunenburg, die de bal waarschijnlijk alleen voorbij heeft horen suizen: 1-0. Trainer Hans Richters van Baardwijk vertoonde zich na afloop met een brede glimlach. Zijn team herstelde goed na de nederlaag vorige week bij Erp.

Prinses Irene – BVV 2-3
De Bossche ploeg liep in de 90e minuut alsnog met de zege weg. Volgens trainer William van der Steen een van de betere ploegen uit de tweede klasse. BVV heeft om onverklaarbare wijze nog steeds de punten niet zien bijgeschreven van het gestaakte duel in ruim twee maanden gelden uit bij Nieuw Woensel. De stand was op het moment van staken een paar minuten voor tijd 3-5 in het voordeel van BVV. Het lijkt vrij onwaarschijnlijk dat dat de Bosschenaren, die part nog deel hadden aan het staken, voor een paar minuten de kicks weer aan moeten trekken in Eindhoven.

Laatste minuut
William van der Steen, trainer van Prinses Irene, vond dat zijn team een van de betere wedstrijden speelde van het seizoen. Van de Steen: "Dat deden we zeker. Het is dan ook zuur dat je in de 90e minuut de punten alsnog inlevert. Maar nu wint BVV ook wij hebben wel eens in de laatste minuut toegeslagen. Dat is voetbal al is het even slikken. Overigens BVV vind ik een van de beste ploegen, zo niet dé beste, van deze afdeling. Prima spelers die allemaal wat in huis hebben. Tim van den Brand liet in de 20e minuut een voorzet los die door Martijn van Vught werd verzilverd naar 1-0. BVV kwam terug en ging met een 1-2 voorsprong de rust in. Na rust was het opnieuw Van Vught die de gelijkmaker scoorde. Opnieuw was ook de voorzet weer  van Van den Brand. Echter in de 90e minuut was het alsnog BVV dat met de winst op Sportpark de Schellen ging lopen.

Emplina – Erp 0-2
Erp speelde in Empel een van zijn betere wedstrijden ondanks behoorlijk wat afzeggers die trainer André Cornelissen voor de kiezen kreeg. Na een 0-0 ruststand waren het in de slotfase van de tweede helft Koen van Deurzen en jongeling Willem den Dekker die voor de 0-2 eindstand zorg droegen. Erp staat bovenaan in periode 2 en lijkt de slechte start van dit seizoen definitief achter zich te laten. Het gaat met een prima gevoel de winterstop in. Cornelissen: "Dat gaan we zeker. We speelden een van de beste tweede helften sinds ik daar trainer ben. Echt goed. Ik ben trots op de boys we gaan met een goed gevoel de kerst in."

Rhode – EVVC 1-0
Een kleine 1-0 zege voor het team van trainer Theo van Lieshout van Rhode een knullige nederlaag voor trainer Stephan Hesemans van EVVC. Rhode ging wel het sterkst van start waar Koen van de Zanden de paal teisterde. Na rust leek aan de 1-0 niet te ontkomen, maar Geert Oerlemans schoot rakelings over. Ook EVVC leek te gaan scoren in de tweede helft, maar de aanval werd afgefloten voor buitenspel. Nadat een iedereen zich al verzoende met een punt, was het Geert Oerlemans die De Neul liet ontploffen en dompelde EVVC in rouw. Weggestuurd door Ton Willems dook hij plots op in de Vinkelse zestien en scoorde de bevrijdende 1-0.

Best Vooruit - Schijndel 3-1
Op Sportpark de Leemkuilen liep het team van trainer Hans Lathouwers alweer tegen de negende seizoensnederlaag op. Ook al begon Schijndel goed in Best, maar een levensgrote kans werd gemist. Bij Best Vooruit stond de FC Uden overgekomen doelman Dennie Witjes op doel en die laat zich moeilijk passeren. Broer en Udenaar Patrick Witjes was de maker van de 3-0 voor het team van trainer Jurgen van Wanrooij. De spreekwoordelijke eer voor Schijndel werd gered door Tommy van Schijndel met zijn 3-1 eindstand.