Afbeelding

Winnaars Driebandentoernooi Odiliapeel bekend

Algemeen 559 keer gelezen

ODILIAPEEL | De finale van het Driebandentoernooi 2016 is vrijdag 9 december gespeeld in Terra Victa in Odiliapeel. Harrie Hendriks werd de winnaar in de poule B, Dries de Groot won in poule A.

Het Driebandentoernooi werd gespeeld aan de hand van het gemiddelde van de resultaten van de afgelopen jaren. De kwalificering werd bepaald naar de hoogte van het scorepercentage. Er werd gespeeld in een A- en een B- poule.

In de voorrondes hadden we al kunnen genieten van mooie matches waarbij de biljarters vaak niet veel voor elkaar onder deden.

In de finale van de A-poule gingen Dries de Groot en Piet Smits de strijd aan met elkaar. Het lukte Dries om 25 mooie caramboles te maken. Piet had in de voorrondes mooie resultaten behaald met scorepercentages tussen 100 en 128 procent, maar in deze finalewedstrijd wilde het niet lukken, zo goed als de ballen bij Dries caramboleerde zo slecht ging het bij hem. Dries de Groot behaalde een scorepercentage van 192,31% en werd dus duidelijk winnaar in de A-Poule. Piet behaalde een scorepercentage van 71,42%.

In de wedstrijd tussen Christ de Vocht en Cor v. Dijck om de 3e en 4e plaats lukte het geen van beide heren om hun scoreaantal te bereiken. Christ behaalde een scorepercentage van 83,33%. Cor kwam aan 55,56% en werd dus 4e.in de A-poule.

In de finale van de B-poule namen Harrie Hendriks en Jan Rovers het tegen elkaar op. Harrie won deze partij en werd 1e in de B-poule, Jan Rovers werd 2e.

In de finale om de 3e en 4e plaats won Willy Kerstens de strijd van Martien Meggelaars.

Hierna volgde de wedstrijd om de wisselbeker, waarbij de winnaar van de A-poule, Dries de Groot de strijd op moest nemen tegen de winnaar van de B-poule, Harrie Hendriks. Deze partij werd gespeeld op het moyenne van de in de voorrondes gespeelde partijen. Dit werd vooral voor Dries een zware opgave omdat hij goede voorrondes had gespeeld. Het was een bijzonder spannende wedstrijd maar uiteindelijk  won Harrie Hendriks deze wedstrijd.

Door deze overwinning mocht Harrie Hendriks aan het einde van dit mooie Driebandentoernooi de wisselbeker in ontvangst nemen uit handen van de penningmeester van de KBO, Jan v. Driel

Aan de winnaars werd een mooi vleespakket uitgereikt wat was verzorgd door Coop van Buel uit Odiliapeel.

De hoogste serie die werd gespeeld was 6 caramboles. Dit resultaat werd in de A-poule behaald door Tonny Janssen. In de B-poule maakten Harrie Sanders en Jan Rovers een hoogste serie van 3 caramboles.

Harrie Hendriks speelde in de 2e ronde een bijzonder goede wedstrijd, hij behaalde een scorepercentage van 220%, dit was het hoogste scorepercentage in dit toernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant