Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers veilt enorme kaas voor UDI'19

Algemeen 210 keer gelezen

UDEN | Een schrijfmarathon voor de vrijheid, de kerstveiling van UDI'19 en een rampenoefening in Den Bosch. De agenda van burgemeester Henk Hellegers zat afgelopen week weer aardig vol. Hij vertelt over de activiteiten in deze rubriek, Bellen met de burgemeester.

"Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan met de schrijfmarathon voor de vrijheid van Amnesty International in Bibliotheek Uden. Daar heb ik samen met mijn vrouw verschillende brieven geschreven waarin we pleiten voor de vrijlating van een aantal politiek gevangen in met name Afrikaanse en Aziatische landen. Zij zitten vast omdat ze een verkeerde tweet of blog hebben geschreven en leven vaak in hele slechte omstandigheden. Daarnaast heb ik ook kaarten geschreven naar de gevangenen. Over de hele wereld deden er veel mensen mee aan deze schrijfmarathon. De kaarten worden ook daadwerkelijk verzonden."
"Zaterdagavond ben ik aanwezig geweest bij de kerstveiling van UDI'19. Ik mocht de eerste kavel veilen. Dat was een hele grote kaas. De helft van de opbrengst gaat naar UDI'19 de andere helft gaan naar de Watoto Foundation van Noud van Hout. Hij helpt straatkinderen in Tanzania."
"Ook stond er deze week weer een rampenoefening in Den Bosch op het programma. Deze keer werd de regio zogenaamd geteisterd door enorme regenval. Daken van verzorgingshuizen, winkels en andere panden waren ingestort en de brandweer moest ingezet worden om de overlast tegen te gaan, maar ook om mensen te evacueren. Het was weer een interessante oefening."
"Ik ben aanwezig geweest bij het afscheid van Willy van der Pol, de beheerder van wijkcentrum de Balans. Daarnaast hebben we ook informeel afscheid genomen van oud-wethouder Ben Tuithof. Dat was erg gezellig."
"Dinsdag heeft het hele college van Burgemeester en Wethouders zich even teruggetrokken voor een zogenaamde heisessie. We hebben het afgelopen jaar doorgenomen en de plannen voor het komende jaar besproken. Dat is allemaal in goede harmonie verlopen en we hebben allemaal vertrouwen in het laatste volle jaar van dit college, dat er nu aankomt, want in maart 2018 zijn er weer raadsverkiezingen."
"Ook is er overleg geweest met de stuurgroep Maashorst. Dat is de groep die zich bezighoudt met de mogelijke fusie tussen Uden en Landerd. Burgemeester Bakermans en wethouder Brands waren van de gemeente Landerd aanwezig. Ook ik was daar samen met wethouder Peerenboom bij. We hebben wat stippen op de horizon gezet voor volgend jaar. In januari willen we een plan van aanpak voor het fusieproces vaststellen en thema's gaan verkennen, die voor raadsleden en inwoners de moeite waar zijn om te bespreken. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan onderwerpen zoals recreatie, economie en de kernen problematiek."
"De komende weken staan nogal wat activiteiten in het teken van Kerst en tussendoor gaan we ook nog de laatste gemeenteraadsvergadering van het jaar tegemoet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant