Wien Bleibt Wien.
Wien Bleibt Wien.

Operette Wien Bleibt Wien is terug en komt naar Markant

Kunst en cultuur 140 keer gelezen

UDEN | De operette voorstelling Wien Bleibt Wien staat deze feestdagen weer in Nederland, hét programma met louter hoogtepunten van de onbetwiste grootmeesters van de Weense operette. Zaterdag 17 december is de voorstelling om 20.15 uur te zien in Markant Uden.

De keizer van de wals Johann Strauss is prominent aanwezig tijdens Wien bleibt Wien. De wals Wiener Blut en liederen en duetten uit die Fledermaus en der Zigeunerbaron zullen door het virtuoze Habsburgs Strauss Orkest en de internationale zangsolisten, sopraan Natalia Kraevsky en tenor Morshi Franz, vertolkt worden. De muzikale leiding is in handen van maestro Jeroen Weierink. Prachtige belichting en beelden uit operettestad Wenen begeleiden het programma.

Met de vorige edities heeft Wien bleibt Wien bewezen dat operette niet tot het verleden behoort, maar dankzij een aanstekelijke manier van musiceren de sprong naar deze tijd gemaakt heeft. De voorstelling is niet alleen voor de doorgewinterde operetteliefhebber, maar ook voor de nieuwkomers in dit genre.

De tour start op zaterdag 17 december 2016 in Uden en staat dit seizoen onder andere ook in het concertgebouw te Amsterdam op maandag 26 december 2016. Overige steden zijn Rijswijk, Doetinchem, Steenwijk, Roermond, Apeldoorn, IJmuiden, Bussum, Enschede en Wageningen.

Kaarten
Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.ntk.nl/voorstelling/wien-bleibt-wien-2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant