Afbeelding

De Laak: "Ik heb de Louis van Gaal van de supermarktwereld binnen gehaald!"

Zakelijk 5.664 keer gelezen

UDEN | Goed nieuws voor klanten van Jumbo de Laak! De supermarkt investeert nóg meer in kwaliteit. Dat doet eigenaar Roland de Laak door samen te werken met Robér van den Tillaart. "De Louis van Gaal uit de supermarktwereld", zegt De Laak trots.

Van den Tillaart gaat samen met de Laak de winkel runnen en dat kan alleen maar positief uitpakken voor de klanten. Beide heren delen de passie voor het vak en zijn tot in de puntjes perfectionistisch. "Een vlekje op de vloer? Een pluisje tussen de groenten? Of een kaartje dat scheef in het schap staat? Dat kan natuurlijk niet!", vinden de heren.

De nieuwe aanwinst van de Jumbo is geen onbekende in de regio. Van den Tillaart was tot 2,5 jaar geleden eigenaar van de winkel Supercoop Van den Tillaart in Boekel. "Die zaak heb ik verkocht. Het was een heel florisant bedrijf, de grootste Supercoop van Nederland."

Tien jaar geleden hoorde Van de Laak voor het eerst over Van den Tillaart. "Dat is wel een grappig verhaal. Ik zat op het terras van 't Stulpke in Uden en toen hoorde ik mensen praten over een apparaat waarmee je vers sinaasappelsap kon persen in de winkel. Het ging over de Supercoop in Boekel. Ik dacht 'wat een vooruitstrevende ondernemer hebben ze daar in Boekel'. Je snapt wel, de dag daarna had ik ook zo'n ding in de winkel", grinnikt hij.

Later komen de twee elkaar 'in levende lijve' tegen op een wijnproefavond. Maar het balletje gaat pas echt rollen door een gezamenlijke kennis, Jan Aldenhuijsen van de Bacu Bakkerij in Uden. De Laak vertelt: "Als het brood er tijdens drukke periodes doorheen vliegt, dan zorg ik dat we toch voldoende voorraad hebben en rijd ik zelf naar de Bacu. Jan zei tegen mij: 'Ik ken maar twee mensen die dat doen: jij en Robér van den Tillaart." De Laak vervolgt: "Via Aldenhuijsen hoorde ik dat Robér eigenlijk wel weer aan de slag wilde en toen heb ik hem benaderd."

Al snel blijkt het te klikken en sinds maandag runnen de twee de Jumbo aan de Drossaard in Uden. "Ik heb iemand nodig om mee te sparren", vertelt De Laak. Van den Tillaart vult aan: "We hebben allebei dezelfde visie. Bij ons staat de consument centraal. De winkel moet vol, fris en vriendelijk zijn." De Laak is ontzettend blij met de aanwinst. "Het is echt een cadeautje, zo voor de feestdagen. Robér heeft zelfs zijn skivakantie gecanceld om hier een vliegende start te kunnen maken."

Natuurlijk is het wel even wennen. "Robér moet wel de kans krijgen om zijn visie hier te laten zien. Ik wil dan ook niet als een tornado voor zijn voeten gaan lopen", zegt van De Laak. Van den Tillaart heeft er op zijn beurt alle vertrouwen in dat de samenwerking goed zal verlopen. "Ik kom hier in een geoliede machine dus ik moet meteen in volle vaart meedraaien. We zijn allebei wel eigenzinnig, maar we hebben ook dezelfde passie. Ik denk dat we elkaar heel scherp kunnen houden."

Het doel van de mannen? "De beste supermarkt van Nederland zijn én blijven. Daar doen we absoluut geen concessies in. Ik vind het fantastisch dat ik nu iemand heb gevonden met dezelfde 'supermarktgenen'. Ik was niet opzoek naar een toevoeging, maar meer naar iemand die ongeveer hetzelfde denkt als ik en dat is gelukt", vertelt De Laak. Hij vult aan: "Een supermarkt runnen, dat is topsport. We beginnen hier om kwart over vier 's morgens en gaan door tot elf uur 's avonds. En dat zeven dagen per week."

Open met Kerst
En ook tijdens de feestdagen draait Jumbo de Laak op volle vaart door. "We zijn alle dagen van het jaar open", zegt De Laak. "Op Eerste en Tweede Kerstdag zijn van we 10.00 tot 18.00 uur geopend. Dan hebben we uiteraard ook gewoon ook volop verse producten zoals vlees, brood en fruit en groenten. Alleen op Nieuwjaarsdag zijn we gesloten."

Bezorgen
In het filiaal van Jumbo de Laak is een pick-up point waar mensen boodschappen op kunnen halen die zo online besteld hebben. Maar het is ook mogelijk om die thuis te laten bezorgen.

Jumbo de Laak is gevestigd aan Drossaard 16-18 en is van maandag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over de openingstijden, aanbiedingen, acties en het bezorgen van boodschappen kijk op de website www.jumbo.com/content/jumbo-uden-drossaard/.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant