Afbeelding

Clubs uit Uden halen € 36.524,- op met de Grote Clubactie

Algemeen 431 keer gelezen

UDEN | Lotenverkopers van sport-, cultuur en hobbyverenigingen hebben dit jaar weer fanatiek loten van de Grote Clubactie verkocht. De opbrengst van verenigingen uit Uden en omstreken is in totaal € 36.524,-. Dat werd maandagavond bekend gemaakt.

In 2016 deden 5.600 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Zo'n 250.000 enthousiaste lotenverkopers verkochten in totaal 2,8 miljoen loten en werd er dik € 8,4 miljoen opgehaald, waarvan 80% rechtstreeks naar de clubkas gaat. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We koesteren het verenigingsleven, ook in de toekomst. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat 91% van de clubs in Nederland activiteiten organiseert die extra geld opleveren om rond te komen. Financiële acties zoals de Grote Clubactie zijn dus hard nodig om het verenigingsleven bereikbaar en betaalbaar te houden. Het is daarom fantastisch dat verenigingen dit resultaat behalen door de inzet van tienduizenden enthousiaste vrijwilligers met hart voor hun club!"

De Grote Clubactie faciliteert sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in het genereren van inkomsten, door middel van lotenverkoop. Met de opbrengst kunnen deze verenigingen mooie doelen realiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant