Jan Schaap is de nieuwe trainer van SCV'58. (foto: Peter Kuijpers)
Jan Schaap is de nieuwe trainer van SCV'58. (foto: Peter Kuijpers)

'Schrijf maar met potlood op: dit wordt mijn laatste klus'

Voetbal 452 keer gelezen

VELP | Jan Schaap gaat na de zomer aan de slag bij SCV'58. De dorpsclub uit Velp ziet in de coach uit Cuijk de man om de vijfdeklasser 'de volgende stap te laten zetten'. "Jeroen Denissen laat een spelersgroep achter waar de rek nog lang niet uit is", weet Schaap.

Het begon toch weer te kriebelen, zo erkent Jan Schaap. De 63-jarige Cuijkenaar zit nog vol energie en kijkt uit naar de klus die hem te wachten staat in Velp. "Ik ben nog te fanatiek om nu al te stoppen", lacht hij. "En SCV'58 biedt een mooie uitdaging. Aan de gesprekken met de TC en het bestuur hield ik een goed gevoel over. Het is een echte dorpsclub. Dat past toch bet beste bij mij."

Ambitieus
Eerder dit seizoen hield Schaap het voor gezien als assistent-trainer bij UDI'19. "Dat was geen goed huwelijk", erkent hij. "En daar wil ik het bij laten. Maar los daarvan vind ik het gewoon erg prettig om straks weer eindverantwoordelijke te zijn. Het is een jonge spelersgroep waar nog rek in zit. De club heeft de zaakjes op orde en er liggen mogelijkheden om door te groeien. De ambitie is om binnen twee seizoenen naar de vierde klasse te gaan. En als Jeroen daar dit seizoen al in slaagt, gaan we voor lijfsbehoud. Hij laat een spelersgroep met de nodige potentie achter. Tegen de topploegen in deze klasse, zoals SCMH en Odiliapeel, heeft SCV het ook goed gedaan. Daarnaast komt er nog wat jeugd aan, dus ik heb er veel vertrouwen in."
Ondanks dat Schaap nog een half jaar zonder club zit, zal hij niet wekelijks in Velp te vinden zijn. "Want ik wil de trainer niet voor de voeten lopen." Hij lacht tot slot: "Schrijf maar met potlood op dat dit mijn laatste klus wordt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant