Joep van Geelkerken is weer helemaal terug (Foto: Peter Kuijpers)
Joep van Geelkerken is weer helemaal terug (Foto: Peter Kuijpers)

UDI'19 hoopt op mooi kerstcadeau in Dongen, Van Geelkerken blijft

Voetbal 426 keer gelezen

UDEN| Nog één wedstrijd en dan zit het ultra-zware jaar 2016 er voor de spelers van UDI'19 op. Het was een jaar waarin de Parkzichters pakweg 40 officiële wedstrijden afwerkten, wat zeer veel is voor een club als UDI'19. De vakantie zal echter van korte duur want al snel in januari hebben de bureaucraten van de KNVB alweer een volledig programma in petto voor de derde divisie B. Zondag gaat de reis naar Dongen waarmee meteen een begin gemaakt wordt met de tweede seizoenshelft.

Op een mooie zwoele zaterdag in augustus begonnen de Udenaren het avontuur in de derde divisie met een thuiswedstrijd tegen Dongen, de kampioen van de Hoofdklasse B. De Parkzichters stegen op die avond boven zichzelf uit en verrasten de geel-blauwen door met 3-1 te winnen. Een en ander was vooral te danken aan een hele snelle 2-0 voorsprong door twee goals van Sam Wassenberg. De slagroom op de taart was het schitterende afstandsschot van Tim Wolf wat de beslissende 3-1 betekende. We zijn echter inmiddels vier maanden verder en de wereld ziet er nu zo uit dat Dongen opgeklommen is tot de tweede plek van de ranglijst terwijl UDI'19 het lastig heeft om het hoofd boven water te houden.

Veranderingen

Ondertussen is er weer van alles veranderd. Zo is assistent Jan Schaap, geen gelukkige zet van de TC, vervangen door Stef WIjlaars en de voorzitter van dat zelfde orgaan heeft inmiddels zijn conclusies getrokken en is opgestapt. De Udenaren werken wekelijks keihard en proberen zodoende overeind te blijven. Aanvoerder Randy Hofmeijer denkt dat handhaving mogelijk moet zijn maar houdt een slag om de arm. Hofmeijer: "Er zijn natuurlijk een paar wat mindere teams ook in deze klasse, dat kan ons geluk zijn. We krijgen na de winterstop bijna al onze directe concurrenten nog thuis. We zullen er echter hard aan moeten blijven trekken." De routinier kreeg afgelopen zondag ineens een andere positie in het team toebedeeld. "Ja, het was lang geleden dat ik op de plek van aanvallende middenvelder had geacteerd. Het is natuurlijk wennen want ik speelde lang achterin en dan heb je het spel veelal voor je." Uiteindelijk mag het experiment toch al redelijk geslaagd worden beschouwd. "Dat is aan de trainer natuurlijk. Ja, het is goed dat ook Joep van Geelkerken weer terug is. Hij heeft toch het vermogen om veel ballen te veroveren terwijl hij aan de bal ook goed kan spelen. Dat is een plus voor ons." 

Dongen

Randy Hofmeijer heeft veel respect voor de prestaties van Dongen. "Het is heel knap wat ze daar allemaal voor elkaar gekregen hebben. Ik denk dat we wel weten wat we kunnen verwachten zondag, we kennen ze vrij goed. Ik hoop dat we een resultaat kunnen halen, dat zou erg lekker zijn."

Joep van Geelkerken

Ondertussen meldde de club dinsdagavond dat de gesprekken zijn begonnen betreffende de huidige spelersgroep richting volgend seizoen. Stefan van Roosmalen, coördinator selectie, laat ons weten dat Joep van Geelkerken ook in het seizoen 2017-2018 voor de Udenaren zal uitkomen. Hij is daarmee de eerste die officieel weer is vastgelegd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant