Afbeelding

Meld kampioenen aan voor het sportgala Uden 

Algemeen 354 keer gelezen

UDEN | Jeugdige als volwassen kampioenen die bijzondere sportprestaties op regionaal, nationaal of internationaal niveau hebben geleverd worden tijdens het Sportgala Uden op woensdag 22 februari in het zonnetje gezet. De inschrijving is geopend. 

Kampioenen zijn degenen die in de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 een eerste plaats hebben gehaald als actieve sporter(s). Het gaat om sporters die in de gemeente Uden woonachtig zijn en /of bij een plaatselijke vereniging zijn aangesloten. Er zijn een aantal criteria om in aanmerking te komen als kampioen. Voor junioren (t/m 17 jaar) geldt dat deze prestatie behaald moet zijn in een internationale, nationale of provinciale competitie c.q. wedstrijd.Voor de senioren geldt dat; alleen het hoogste / eerste elftal, team van een vereniging dat een kampioenschap heeft gehaald, in aanmerking komt voor een huldiging.Een individuele senior kampioen kan alleen in aanmerking komen voor de huldiging indien hij een geleverde prestatie heeft behaald in een nationale of internationale competitie c.q. wedstrijd. Daarnaast kunnen personen of teams die bij een specifieke nationale of internationale wedstrijd / kampioenschap een vermeldenswaardige klassering hebben geleverd, worden aangemeld. Afhankelijk van de geleverde prestatie wordt gekeken of zij in aanmerking komt voor een medaille.

Opgeven
Kampioenen opgeven kan door een formulier in te vullen dat te vinden is op https://www.uden.nl/inwoners/sport-cultuur-en-recreatie/sportgala/. Mensen die geen internet hebben, kunnen het formulier bij de gemeente opvragen, dan wordt het opgestuurd. 

Opmerkelijke sportprestaties 
Tevens is de gemeente op zoek naar sporters en sportclubs die in 2016 een opmerkelijk of aansprekend resultaat hebben behaald. Deze kunnen in aanmerking komen voor een nominatie voor Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar. Sporters en verenigingen kunnen zichzelf of anderen aanmelden via rob.van.berkel@uden.nl vóór 1 januari 2017.

Tijdens het gala wordt van 18.00 uur tot 20.00 uur de jeugd tot veertien jaar onderscheiden. Van 20.30 tot 22.30 uur zijn de volwassenen (14 jaar en ouder) aan de beurt. Het Sportgala vindt plaats in de grote circustent op de Markt in Uden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant