Sander Egmond scoorde drie maal tegen Sparta'25 (Foto peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 ronde verder na 5-1 winst op Sparta'25

Voetbal 232 keer gelezen

VEGHEL – Drie treffers van Sander Egmond ware mede bepalend voor de uiteindelijk 5-1 winst van Blauw Geel'38. Blauw Geel'38 heerste van af de aftrap tot het einde na 90 minuten. Blauw Geel'38 bleef gedisciplineerd spelen en gaf niets weg. Wel kwamen de Veghelaren goed weg nadat keeper Michiel Merks buiten zijn zestien hands maakte. Scheidsrechter Teun Voncken deed het af met geel.

Door: Peter Kuijpers

Sparta'25 uit Beek en Donk is een oude bekende van de Veghelaren.  De Laarbekers degradeerden vorig seizoen uit de tweede klasse en staan momenteel derde in derde klasse D Zuid-1. Blauw Geel'38 heerste gedurende heel de wedstrijd. Al in de in de eerste minuut was het Emiel van der Sanden die scoorde nadat keeper Dominque Leenders de bal losliet. Tresor Shema poeierde op de lat en Van der Sanden kopte op de paal. Toch de 2-0 nadat Shema Sander Egmond aanspeelde die snoeihard scoorde. Robin Knapp verraste vriend en vijand inclusief Eric van Loon die hij omspeelde en de 2-1 ruststand achter Merks pegelde.

Kerstbroodje
Na rust veranderde er niet veel in de veldverhoudingen. Blauw Geel'38 bleef de wedstrijd dirigeren en Sparta'25  mocht toekijken. Coen van Zutven en Mustafa Guler waren inmiddels voor Alexander Mols en Erik van Loon in het veld gekomen.  Sander Egmond, het was zijn avond, bracht de stand met twee treffers op 4-1. De Ingevallen Danny Verbakel was het die van af elf meter (hands) de 5-1 eindstand bepaalde. Een prima wedstrijd vond ook trainer Niels van Casteren na afloop: "We bleven in de discipline spelen en hielden ons aan de afspraken. Ben dik tevreden, we gaan een kerstbroodje eten en wat drinken."