Sjan van de Wetering. (foto: Ad van de Graaf)
Sjan van de Wetering. (foto: Ad van de Graaf)

Sjan van de Wetering verrast door wethouder Overmans

Algemeen 826 keer gelezen

UDEN | De fanatieke vrijwilligster Sjan van de Wetering is vrijdagavond verrast door wethouder Gerrit Overmans. Sjan ontvangt binnenkort een vrijwilligerspenning.

Sjan van de Wetering uit Uden is 61 jaar oud en voorgedragen door dansschool Amigo. Sjan is al zestien jaar actief als vrijwilliger. Amigo is een dansschool voor mensen met een beperking.

Sjan zorgt op maandag- en dinsdagavond dat ze tijdig aanwezig is in de dansruimte in de "Kom In". Ze zet de muziekinstallatie klaar, staat achter de bar om drankjes en financiën te regelen. Ook danst ze tijdens de les mee als vrijwilliger met de cursisten.

Ze is de secretaresse van Amigo en verzorgt de complete administratie en heeft deels de taak van penningmeester want ze beheert de contante inkomsten en uitgaven.

Ze maakt dansschema's en ontwerpt uitnodigingen voor de Sinterklaasavond, Kerstbal, Playbackshow, afdansen en slotbal. Ze weet alles van haar cursisten, ze neemt haar taak zeer serieus met veel inzet en plezier. Ze veegt snottebellen weg en verschoont ondergoed want sommigen van de cursisten vallen onder de categorie ernstig. Ze laat niets aan het toeval over, grijpt in waar nodig is en zorgt dat alle cursisten goed verzorgd zijn en veilig thuiskomen; zelfs als begeleid vervoer het af laat weten brengt ze de mensen zelf naar huis.

Sjan, van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant