Ewald Dekkers (rechts)
Ewald Dekkers (rechts)

Directeur Markant Ewald Dekkers geeft stokje door

Kunst en cultuur 1.750 keer gelezen

UDEN | Na de opening van het nieuwe Markant Uden eind 2013 is voor en achter de schermen hard gewerkt aan gastvrijheid, een bijzonder programma, een sterke interne organisatie en de groei van het aantal bezoekers. Als directeur heeft Ewald Dekkers hier, in de afgelopen twee jaar, een belangrijke rol in gespeeld. Eind maart 2017 zit zijn taak erop en geeft hij het stokje door.

De transitie van Markant Uden is bijna gereed. Aandeelhouder Cor van der Heijden vertelt: "Ewalds voorganger Maarten Prinssen heeft het voormalige theater uitgebouwd tot een volwaardige evenementenaccommodatie met een evenementenzaal en restaurant. Er is hard gewerkt aan het laagdrempelig aanbieden van een prachtig en breed cultureel programma op een plek waar iedereen welkom is. Anderzijds moest er nog veel gebeuren. Vooral in het structureren van de interne organisatie, de positionering van Markant Uden en de groei van het aantal bezoekers. Ewald Dekkers is met deze klus aan de slag gegaan en heeft in twee jaar een sterke organisatie gebouwd."

Bijzondere projecten
Eind maart 2017 rondt Ewald Dekkers zijn laatste projecten af als directeur van Markant Uden. "Ik ben ongelofelijk trots op de dingen die we in de afgelopen periode bereikt hebben e´n er staan nog een aantal mooie dingen op de agenda voor de komende maanden," aldus Ewald. "Samen met een enthousiast team van professionals hebben we bij Markant Uden veel werk verzet. We zijn aan de slag gegaan met de interne organisatie, hebben onderzoek gedaan naar de functie van de horeca en hebben een sterke invulling gevonden voor zowel de financieel-administratieve organisatie als de marketing & communicatie. Werk dat beloond is met een sterk groeiend aantal bezoekers. De voorverkoop groeide dit seizoen met 28% en ook de, nu al, vijftien uitverkochte voorstellingen onderstrepen dat we op de goede weg zijn."

"Ik kijk uit naar de uitrol van twee bijzondere projecten in het komende kwartaal: Een nieuwe invulling voor de zomerperiode, van oudsher lastige maanden voor een theater. En we gaan, na een periode van uitvoerig onderzoek, een nieuw horeca-concept lanceren. Beide projecten worden in 2017 verder vormgegeven. Begin 2017 worden de plannen gepresenteerd!"

In goed overleg worden de operationele taken in maart 2017 overgedragen aan de opvolger van Ewald. De zoektocht naar een geschikte kandidaat is inmiddels gestart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant