Help sVLU een handje mee.
Help sVLU een handje mee.

VLU snoeit elzenbosje terug op 'derde' Kerstdag

Algemeen 505 keer gelezen

UDEN | Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat op dinsdag 27 december 2016 (derde kerstdag) elzenhakhout terug snoeien in de Ujese kersenboomgaard. Van 9-12 uur wordt er gezaagd en gesjouwd. Dit is nodig voor het behoud van een structuurrijke singel. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom om 9 uur aan de Patrijsweg te Uden. De sVLU trakteert om 12 uur op oliebollen op deze laatste werkdag van 2016.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn elzensingels fraaie kleine landschapselementen, die je zorgvuldig moet beheren, door ze 1x in de 7-8 jaar terug te snoeien. Voorzitter Willem Peters vult aan: "voor vele planten en dieren zijn dichte singels met veel ondergroei van belang. Zo'n singel is in feite een natuurgebiedje voor bosvogels, struweelvogels en kleine zoogdieren, maar ook voor dagvlinders e.a. insecten."

Calorieën knallen
Voor veel mensen is dit een ideale gelegenheid om de (extra) calorieën van de kerstdagen weg te werken. Als je 3 uur zaagt en sjouwt verbruik je 2000 calorieën. Als je daar 2 oliebollen van 250 calorieën vanaf trekt, verbrand je netto 1500 calorieën. De sVLU is 12x per jaar actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende werkochtend is op 9 januari 2017. Dan wordt een elzensingel terug gesnoeid. Nadere info bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant