Afbeelding

Regeling voor extra hulp bij huishouden ook in 2017

Gezondheid 347 keer gelezen

UDEN | De gemeente Uden heeft besloten om de regeling voor extra hulp bij huishouden in de vorm van losse vouchers, ook in 2017 voort te zetten. De naam verandert in 'Huishoudelijke Verzorging Toelage' (HVT-vouchers) en wordt wat breder inzetbaar.

Wethouder Gerrit Overmans vertelt: "We moeten de bestaande regeling nog evalueren. Maar we hebben toch besloten om in 2017 de regeling ondertussen te laten doorlopen. Daarbij wordt deze voor meer mensen ingezet. Ook inwoners die eenmalig en voor een korte periode extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, kunnen straks na overleg met de consulent gebruik maken van de vouchers. We gaan in 2017 verder met de evaluatie van de regeling en kijken naar een structurele oplossing."

Vouchers 2016 opmaken
Inwoners die nog HHT-vouchers van 2016 in bezit hebben, moeten deze voor het einde van dit jaar nog opmaken. Vanaf 2017 gaan de nieuwe vouchers gelden. Achtergronden van de HHT-regeling De HHT-regeling is eind 2014 door het Rijk gecreëerd als compensatie voor de ca. 40% korting op de oude Wmo-taken per 2015. De regeling was ingesteld voor 2 jaar (2015 en 2016) met als doel behoud van de werkgelegenheid aan de onderkant van de markt. De HHT Regeling en de bijbehorende bijdrage vanuit het Rijk stopt per 31 december 2016. De gemeente Uden zet deze regeling, in een iets andere vorm, nu zelf voort.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant