Geert Meijer met een van zijn dochters.
Geert Meijer met een van zijn dochters.

Crowdfundactie voor Geert Meijer uit Uden

Algemeen 6.400 keer gelezen

UDEN | Het afgelopen jaar was een ramp voor de familie Meijer uit Uden. In mei van 2016 kreeg Geert Meijer een hersenstam-infarct. Hierdoor heeft hij het Locked-in-syndroom gekregen. Dit betekent dat hij verlamd is en ook niet meer kan spreken. Wel maakt hij alles mee; een nachtmerrie dus.

Het locked-in-syndroom is geen ziekte maar een toestand waarin iemand zich kan bevinden. Hierbij is de patiënt niet of nauwelijks in staat het lichaam te bewegen, terwijl het bewustzijn volledig aanwezig is. Deze persoon zit 'opgesloten' in zijn eigen lichaam. Hij is zich bewust van zijn omgeving, maar kan zich niet, of nauwelijks bewegen of communiceren door een volledige verlamming.
Geert is de man van Anne Marie, samen hebben ze twee dochters Eliza en Annabelle. "Geert, een echte familie man, trok er vaak op uit met zijn gezin. In de mei vakantie werd nog een tocht door Nederland gemaakt", zo staat op de website te lezen.
Op dit moment werkt Geert hard aan zijn herstel in de Sint Maartenskliniek, maar eind februari 2017 stopt zijn revalidatieprogramma. Het liefst wil Geert weer bij zijn vrouw en kinderen in Uden wonen. De aanpassingen kosten erg veel geld. Met de huidige wet- en regelgeving worden alleen minimale zaken aangepast en vergoed. Voor de totale aanpassingen is veel geld nodig (circa 75.000 euro). Dit geld heeft de familie zelf niet, daarom is er een crowdfundactie op poten gezet om de benodigde 75.000 euro op te halen. Dat geld is onder andere nodig om de woning van de familie Meijers aan te passen. De deuren moeten verbreed worden, de badkamer moet aangepast worden, maar ook de gangen en de slaapkamer. Daarnaast heeft Geert hulpmiddelen nodig die zijn leven wat makkelijker kunnen maken. Geert is geboren in 1968, woont in Uden met zijn gezin. Als docent Mens & Maatschappij gaf Geert les op ROC de Leijgraaf in Veghel, waar hij ook voorzitter van de Ondernemingsraad was. Via een "light writer" en een speciale APP kan Geert weer communiceren. Voor zijn familie, vrienden en collega's was het een klein wonder na al die maanden weer in contact met Geert te komen, of een bericht van Geert te mogen ontvangen.

Acties
In de loop van 2017 worden er diverse acties gehouden, waarmee geld wordt ingezameld voor de aanpassingen die noodzakelijk zijn om Geert een comfortabel leven te geven in zijn eigen woning met zijn gezin. Afgelopen dinsdag deed José van Diepen, collega van Geert al mee aan de Schaatsnacht van Eindhoven om zo geld op te halen. Vanaf 1 januari starten drie collega's van Geert Yoni, José en Jolanda een afvalrace. Na drie maanden worden de kilo's opgeteld en elke kilo is 10 euro waard. Ook volleybalvereniging Saturnus Hendriks Coppelmans draagt een steentje bij door de opbrengst van het jeugd evenement te doneren.

Meer informatie
Geld doneren kan op NL67 RABO 3293 3287 84 op naam van G.T.A. Meijer, Uden o.v.v. Crowdfunding. Voor meer informatie kijk op geertmeijer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant