Samen verder als NXT Fysio; nóg meer kennis en specialisaties bij elkaar

  •   keer gelezen

Fysiotherapie Stroomenbergh & van der Valk en FysioVO gaan samen verder onder de nieuwe naam NXT Fysio. Naast de nieuwe naam, worden ook veel specialisaties uitgewisseld, zodat de zorg er alleen maar uitgebreider op wordt. In gesprek met Frank van der Valk en Peter Verhoeven; de gezichten achter deze nieuwe stap.

Peter Verhoeven en Frank van der Valk kenden elkaar al vertelt Verhoeven: ''Frank heeft tussen 2007 en 2011 bij mij gewerkt, hij is toen naar Veghel gegaan en heeft vanuit daar zijn eigen weg gezocht. Hij heeft later Stroomenbergh & van der Valk mee vormgegeven en overgenomen. Ik was op het punt gekomen dat ik een stapje terug wilde gaan doen. Met als gevolg dat mijn locaties, Volkel en Odiliapeel, open stonden om geleidelijk aan over te gaan in andere handen. Ik stroom nu dus geleidelijk aan uit en Frank in."

Van der Valk vult hem aan: ''Peter heeft altijd aan de weg getimmerd. Dat past ook bij hoe ik graag de praktijk vormgeef. We hebben straks vijf locaties; Veghel, Best, Oischot, Volkel en Odiliapeel en een uitgebreid team aan specialisten. En we blijven groeien en investeren. Zo zijn we dit jaar gestart met echografie en zeer binnenkort komt daar ook shockwave therapie bij."

Overeenkomsten
''Wat heel mooi is, is dat beide praktijken op bepaalde punten al best veel overeenkomsten hadden. Een van die punten was het gaan voor de specialistische zorg en dan net een stapje verder gaan. Niet alleen maar algemene fysiotherapie bieden, maar ervoor zorgen dat er voor een breed scala aan aandoeningen extra specialisaties zijn. Je kunt niet altijd de beste zijn, maar je kunt wel je best doen om daarbij te horen. Mooie en goede zorg leveren en vooral vooruit blijven kijken. Beide praktijken deden dat al. We zijn nu met een club van vijftien personen waarbij vrijwel iedereen een eigen specialisatie heeft. Juist om dat stapje extra te kunnen zetten op de weg naar herstel.

De specialisten rouleren indien nodig tussen de verschillende locaties. Dat wil niet zeggen dat zij allemaal op vijf locaties werken, maar wel bijna allemaal op twee, soms drie. Zo kunnen we op nagenoeg alle locaties alle specialisaties aanbieden. Wanneer een patiënt met een klacht belt, zoeken we daarbij de juiste specialist. We proberen afspraken altijd binnen 24 uur in te plannen."

Vooruit
"NXT Fysio staat voor een nieuwe generatie fysiotherapie" vertelt Van der Valk: ''Niet alleen onze patiënten zijn in beweging, maar ook onze praktijk. We gaan niet met kleine stapjes vooruit. Daarom ook NXT, een nieuwe stap en een nieuwe manier van kijken naar de zorg. Niet stoffig of oubollig, maar we willen vooruit. En onze patiënten willen dat ook.'' 

Verhoeven vult hem daarin aan: ''Ik zit al bijna veertig jaar in het vak en heb veel zien veranderen in die tijd. Een patiënt kwam vroeger, ging op de behandelbank liggen en verwachtte dat ik het probleem dan verhielp. Fysiotherapie was veel passiever. Nu wordt de patiënt zelf veel meer betrokken bij zijn eigen behandelplan. We ontwikkelden veel meer de coachende rol in, terwijl we onze kundigheid inzetten. Daarnaast heb je alle nieuwe mogelijkheden en technieken van de laatste jaren. Dat maakt dat fysiotherapie nu veel intensiever, dynamischer, maar ook vernieuwender is. Zonder het oude vak, het handwerk uit het oog te verliezen.''

Dat stapje extra wat ons onderscheid
"We proberen net wat anders te zijn dan de rest, net dat stapje extra te zetten. Zo hebben we een fysiotherapeut die Turks spreekt, voor de patiënten die de Nederlandse taal niet zo goed beheersen.

En naast de diverse specialisaties, bieden we ook bedrijfsfysiotherapie. We bekijken de werkplek, geven adviezen en brengen in kaart hoe de fysieke, maar ook mentale belasting van het werk zo klein mogelijk gemaakt kan worden. Zo zijn we dit jaar gestart in company bij Vanderlande. Onze therapeut is daar dagelijks aanwezig om op locatie te adviseren, te behandelen en om sportbegeleiding te geven.­­

We proberen ons te onderscheiden en die stap extra te zetten."

Contact
Neem eens een kijkje op: www.nxtfysio.nl of bel voor het maken van een afspraak met 0499-371476 (Veghel) of 0413-272539 (Volkel en Odiliapeel).

Meer berichten