Scholier Mike Roozenburg organiseert een benefietconcert in Markant.
Scholier Mike Roozenburg organiseert een benefietconcert in Markant.

Jonge muzikanten houden benefietconcert in Markant

Algemeen 490 keer gelezen

UDEN | De kinderen in Malawi steunen met muziek, dat is het doel van een groep jonge enthousiaste muzikanten. Op 15 januari geven zij een benefietconcert voor het verbeteren van het onderwijs in Malawi. "Door beter onderwijs te bieden, kunnen wij hun een betere kans op een goede toekomst", vertelt Mike Roozenburg, een van de muzikanten en tevens scholier op het Udens College. "Elk beetje telt, dus kom ook en draag bij!"

Tijdens deze avond kunnen bezoekers genieten van de bands Golden Voyage, Beyond the Ligths en Stoneheart. De band Golden Voyage, bestaande uit conservatoriumleerlingen, heeft een unieke stijl waarbij zij Elektronische Dance muziek maken met échte instrumenten. Alles wordt live gespeeld, wat voor een geweldige ervaring zorgt. De bands Stoneheart en Beyond the Lights zijn coverbands bestaand uit jonge muzikanten uit Uden om omstreken, met hun versies van bekende popliedjes beloofd dit een geweldige zondagavond te worden.

Het opgehaalde geld gaat naar de organisatie Edukans. Edukans is een organisatie die strijd voor goed onderwijs in vele Derdewereldlanden. Dit jaar staat in het teken van Malawi. In Malawi heeft een groot deel van de kinderen geen of onvoldoende toegang tot onderwijs. Het deel dat wél naar school kan moet vaak vroegtijdig stoppen. Dat kan zijn omdat zij op het land moeten werken voor hun ouders. Ook kan het zijn dat meisjes door tienerzwangerschap al voor hun kinderen moeten zorgen. Met het sterschoolprogramma zorgt Edukans voor goede scholen, maar ook goede voorlichting en zorg voor kinderen in Malawi. Ze geven elk kind, onafhankelijk van geslacht, religie en afkomst, de kans op het onderwijs dat zij verdienen. Dit benefietconcert gaat gepaard met projecten door het hele land, waarbij Edukans ambassadeurs op vele verschillende manieren acties opzetten om geld in te zamelen. Eén van deze acties wordt gevoerd door het Udens College, die eind december meer dan € 20.000 heeft opgeleverd.

In februari zal de drummer van de band Stoneheart, Mike Roozenburg, met het project Going Global van Edukans als vertegenwoordiger van het Udens College een reis maken naar Malawi. Hij zal als verslaggever en jeugdambassadeur van Edukans hulp bieden aan de leerlingen van een school in Mzimba, een dorp in Malawi waar een van Edukans' sterschoolprojecten bezig is. Hij zal tijdens zijn reis kijken hoe het er op deze projecten aan toe gaat en waar het opgehaalde geld heengaat. Ook zal hij samen met een groep mede-ambassadeurs een verslag bijhouden waarin zij met foto's, tekst en video's laten zien wat zij daar tegenkomen. Bij terugkomst zullen zij door heel Nederland presentaties geven om aan de hand van hun verslagen duidelijk te maken hoe hard de hulp in Malawi nodig is.

Tickets voor het concert zijn te koop via Markant Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant