Afbeelding

Boerenbruidspaar Volkel bekend

Carnaval 2.065 keer gelezen

VOLKEL | Piet van Piet van Bert Somers en Mejet van Peter van Bert Heesakkers zijn het boerenbruidspaar van Volkel.

 

De carnavalsvereniging laat weten: 'Wellie, Piet van Piet van Bert Somers en Mejet van Peter van Bert Heesakkers zen blij verrast  da wij gevroagd zen um di joar Boerenbruidspaar van Volkel te wille zen.

Piet is geborre en getogge op Oosterens, zoon van Tonia en Piet Somers, d’n melkboer. Kom out ‘n groawt gezin van twelluf keinder. Vanaf m’n 16e  ben ik werkzoam als tegelzetter. Soame mi Hans vdBogert hebbe we 21 joar HP tegelzetbedrijf gehad en nou per 1 januwarri besloaten um ons bedrijf te goansplitse

Mariëtta is geborre en opgegroeid in De Mortel, dochter van Mien en Peter Heesakkers, d’n loonwerker. Wij zen mi 4 kientjes thuis. Alwir 30 joar woon ik in Volkel, woarvan ruim 25 op Oosterens. Ik heb geleerd vur Z-verpleegkundige en werk nou als praktijkopleider bij Brabantzorg.

Wellie hebbe tweie skon meide, Loes en Iris. Loes is getroawd mi Ardy en hebbe un skon menneke Stan van 1½ en in mei kumt dun twidde. Ze woone in Uden-Zuid. Iris  woant nog thuis en he verkering mi Jeffrey, ze goan un huis bouwe in Odiliapeel.

Ut is kei skon um opa en oma te zen en we geniete dan ok echt van onze oppasdag. Wijer is Piet druk bizzig mi zun Fries perdje en Mariëtta kleit soame mi un par buurvrouwe de skonste bilden.

Di joar bestu de buurt 50 joar en hebbe we ok nog de jeugdprinses, dus da is extra veul fist op Oosterens.

33 joar geleje hebbe we verkering gekrigge me de carnaval, nou wor ut dan ok us tijd da we dan ok mar us mi de carnaval goan trouwe, toch?

Wellie zegge dan ok: Fiste wa ge fiste kunt!!! Doedegullie mee?

Wellie hebbe er in ieder geval heul veul zin in!

Houdoe wanne en we zien jullie gere be onze brulluft.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant