Korfrakkers verloor met klein verschil van Stormvogels (Foto's Peter Kuijpers)
Korfrakkers verloor met klein verschil van Stormvogels (Foto's Peter Kuijpers)

Korfrakkers verkijkt zich behoorlijk op Stormvogels, aanvallende onmacht in Ter Aa

Sport 1.542 keer gelezen

ERP – Korfrakkers uit Erp heeft zich tegen het bezoekend Stormvogels een slechte dienst bewezen. In duel dat bol stond van fouten van Erpse kant waren het trefzekere bezoekers uit Luijksgestel die nipt, maar niet eens onverdiend, met de 16-17 winst gingen strijken.

Door: Peter Kuijpers

De ruststand in Sporthal Ter Aa was al 7-10 in het voordeel van de bezoeksters. Toch dachten velen, waaronder deze scribent, dat Korfrakkers na rust, zoals vaker, het wel recht zouden breien. Dus niet en werd het een bittere pil voor het team van trainer Jacques Kop Jansen van de Korfrakkers op de tweede zondag van 2017. De wedstrijd startte stroef en als torenhoge favoriet opende thuisclub Korfrakkers pas na 10 minuten via een treffer van Monique van de Ven. Fout op fout en Stormvogels kwam langszij en liep uit naar 1-3. Maud Kanters verkleinde naar 2-3, maar de gasten liepen vrolijk weer uit naar 2-4 reden voor Kop Jansen om zijn eerste time out te souperen. Helpen deed het niet en krachtpatser Marieke Boonen van Stormvogels toonde haar klasse en liet 2-5 op het bord verschijnen. Maud van Boxtel verliet het veld en voor haar kwam Ingrid Claasse.  Het spel van de Erpsen werd er niet beter van en de scores bleven uit. Stormvogels deed het beter liep weg naar een 7-10 ruststand.



Ingrid Claasse (R) kiest de aanval (Foto Peter Kuijpers

Haperend Korfrakkers
Ondanks de 8-10 meteen na rust bleef het onrustig. Janine Delisse miste een stip, maar omdat Stormvogels even op stationair ging konden de Erpsen bijlopen. Bij 12-12 leek het tij te keren, maar na een time out van coach Raymond Celak en een wissel kwam Stormvogels weer op voorsprong en begon de ploeg uit Luijksgestel er echt in te geloven. Het feestje leek bij 15-13 nog even verstoort te worden, maar een laatste krachtinspanning en profiterend van een haperend Korfrakkers werd het alsnog 16-17 en was er doldrieste vreugde na afloop. De anders zo geoliede Erpse machine had vanmiddag op de eerste wedstrijd van het jaar duidelijk zand in de raderen. Winnen bij de koploper daar had in de Kempen niemand aan durven te denken. Stormvogels had lak aan reputatie en op basis daar alleen van een verdiende zege.



Eline Kerkhof kijkt waarheen af te spelen 

Gesprek Jacques Kop Jansen met Peter Kuijpers na afloop
Beluister hier het fragment

Uitslagen
Spes – Rosolo 15-13
Corridor – Be Quick 9-20
DDW – Swift 17-19
Korfrakkers – Stormvogels 16-17

Stand:
1             De Korfrakkers   8             12         
2             Swift (V)              8             10
3             Be Quick              8             10         
4             DDW                   8             9            
5             Rosolo                 8             9
6             Spes (M)              8             8
7             Stormvogels       8             6
8             Corridor 1           8             0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant