Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Jongeren bieden excuses aan Hellegers aan

Politiek 824 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers over de opening van het nieuwe schoolgebouw van De Brinck en De Petteflet. Daarnaast overhandigde hij een Koninklijke onderscheiding aan Jan Bongers uit Volkel en kreeg Hellegers een bijzonder bezoekje van vier jongeren die hun excuses kwamen aanbieden.

"Het was voor mij een rustige week, omdat veel mensen nog vakantie hadden. Voor mijn gevoel begint het nieuwe jaar deze week pas echt!"

Opening schoolgebouw
"Maandagochtend heb ik samen met wethouder Thijs Vonk en leerlingen van De Brinck en De Petteflet het nieuwe schoolgebouw geopend. We hebben een lint doorgeknipt met vlaggetjes dat de leerlingen zelf gemaakt hebben voor de vakantie. Het was bijzonder om daar te staan. Vooral als je je bedenkt dat we twee jaar geleden ook op die plek stonden. Vlak na de verwoestende brand. Nu staat er weer en prachtig complex. De school is klimaatneutraal en dat is bijzonder."

"Ik hoorde maandag zelfs dat het Ministerie van Onderwijs interesse heeft in dit concept. Zij vinden het ook heel bijzonder dat een openbare en een katholieke school samen in één gebouw zitten. Ze delen een kantine en een gemeenschapsruimte, prachtig toch?"

Vrijwilligerspenning
"Daarnaast heb ik afgelopen week de vierde en laatste vrijwilligerspenning uitgereikt aan Hanneke van Alphen. Zij krijgt de penning in de categorie Kunst en Cultuur voor haar inzet als amateur archeologe bij de Heemkundekring. Het was een feestelijke bijeenkomst waarbij we Hanneke in het zonnetje hebben gezet."

Koninklijke Onderscheiding
"Dit weekend heb ik ook nog een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken aan Jan Bongers uit Volkel. Dat gebeurde tijdens de jubileumavond van RKSV Volkel. Die club bestaat precies tachtig jaar. Jan kreeg de onderscheiding voor verschillende verdiensten bij onder andere de voetbalclub, de kerk en Volkel in de Wolken. Het is een vrijwilliger die altijd bereid is om de handen uit de mouwen te steken. Ik vind het heel mooi om hem op 82-jarige leeftijd te mogen onderscheiden."

Excuses
"Tot slot heb ik deze week vier jongeren van vijftien en zestien jaar op bezoek gehad. Zij moesten voor een HALT-project excuses aan mij aanbieden vanwege vernielingen die zij vorig jaar hebben gedaan aan onder andere verkeersborden. De schade hebben ze inmiddels betaald, maar onderdeel van het HALT-traject was ook het aanbieden van hun excuses. Ze hebben alle vier netjes hun excuusbrief voorgelezen."

"Ik hoop dat ze er wat van hebben geleerd en niet nogmaals zo'n fout begaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant