Foto: Ad van de Graaf.
Foto: Ad van de Graaf.

Geniet van livemuziek op de eerste zondag van de maand tijdens Jambon Musica

Zakelijk 2.691 keer gelezen

UDEN | Lekker genieten van livemuziek op de zondagmiddag in een ongedwongen sfeer. Dat is het idee achter Jambon Musica, een nieuw evenement dat zondag 5 februari van start gaat in restaurant Jambon. Het is een vervolg op de maandelijkse jazzmiddagen die tot voor kort in het Udense restaurant gehouden werden.

"Het idee is ontstaan in samenwerking met Wim Schiks van de band BB Cool", vertellen eigenaren Remco Krooswijk en Bart van Lanen. "Eerst hielden we elke maand een jazzmiddag, maar eind augustus van vorig jaar is besloten om daarmee te stoppen", vertelt Remco. Bart vult aan: "De muziekgenres van Jambon Musica zullen veel gevarieerder zijn. Van The Stones tot Nederlandstalige muziek."

Gasten zijn elke eerste zondag van de maand tussen 16.00 en 19.00 uur van harte welkom bij de horecagelegenheid aan het Lieve Vrouwenplein. De entree van Jambon Musica is gratis. "Er kan gedanst worden, maar een gezellig gesprek is ook mogelijk. Je kunt op de zondagmiddag thuiszitten, maar het is toch veel leuker om te genieten van livemuziek met een lekker hapje en een drankje?", zegt Remco enthousiast. "Uiteraard kunnen gasten na afloop komen eten in ons restaurant", aldus Bart.

Muzikanten
De eerste namen voor Jambon Musica zijn bekend; onder andere Dutch Roses (zondag 5 maart) en The Specs (zondag 9 april) zullen het podium bestieren.

De Udense DOB Band mag op zondag 5 februari het spits afbijten. Zij omschrijven zichzelf als: "Een groep oudere jongeren, die bierbrouwers aan een dik belegde boterham helpen. Strakke drums, opzwepende conga's, bas, twee gitaristen, klaterende toetsen en soms een accordeon vormen de basis van de band. Dit samen met de negen blazers en diverse zangers maken een optreden tot een waar feest. De DOB Band speelt vooral muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Stones, Blues Brothers, Joe Cocker en Swinging Soul Machine behoren tot het repertoire. Niet klakkeloos nagespeeld maar overgoten met een DOB Band eigen sausje en altijd met heel veel plezier."

Jambon
Remco en Bart hebben allebei veel horeca-ervaring. Ze leerden elkaar kennen toen ze beiden bij Tantje Pietje werkten. Ruim twee jaar geleden nam het duo de zaak over en en inmiddels staat de naam Jambon als een huis. "We zitten op een prachtige locatie en we krijgen ontzettend leuke reacties van onze gasten. Daar doen we het voor!", zegt Remco. De taakverdeling is duidelijk. Bart heeft de leiding in de keuken en Remco is de gastheer.

Menukaart
Bijzonder aan het Udense restaurant is de zeer gevarieerde menukaart. "We hebben een lekkere saté op de kaart staan voor een tientje, maar ook een heerlijke biefstuk", legt Bart uit. Ook heeft Jambon altijd een aantal specialiteiten buiten de kaart om. Een goed voorbeeld is de zeetong. "Dat is een heel mooi stukje vis voor 26,50 euro. Ik durf wel te zeggen dat dit een van onze specialiteiten is", zegt Bart. Remco vult aan: "En we hebben ook altijd nog wat seizoensgerechten, zoals de seizoenssoep."

Kruidenolie
Waar Jambon om bekend staat? Daar hoeven de heren niet over te twijfelen: "Ons zelfgemaakte kruidenmengsel! Dat is een soort olie met maar liefst 89 verschillende soorten kruiden. Dat gebruiken we in veel verschillende gerechten en geeft de speciale 'Jambon-smaak'. Onze handtekening zeg maar."

Feesten en partijen
Gasten kunnen bij Jambon ook terecht als ze iets te vieren hebben. Voor groepen zijn er verschillende aparte zalen, afhankelijk van de grootte van de groep. "Voor grotere gezelschappen kunnen we een speciaal menu samenstellen", aldus Remco. Daarnaast kunnen er ook bruiloften, bedrijfsborrels en andere feesten en partijen gevierd worden bij Jambon. "Als mensen hier een feest willen geven, dan kunnen wij alles van A tot Z regelen", zegt Bart.

Hotel
Blijven slapen? Dat kan in een van de acht hotelkamers of het appartement.

Openingstijden
Jambon is gevestigd aan Lieve Vrouwenplein 13 in Uden. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zondag van 16.30 uur tot 22.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op de website uden.jambon.nl of bel naar het volgende telefoonnummer: 0413 33 25 34.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant