Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers over sluiting drugspanden

Politiek 755 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over een bijeenkomst in ziekenhuis Bernhoven, een overleg over de nieuwe brandweerkazerne en het nieuwe vergadermodel.

"Maandagmiddag was ik bij een bijeenkomst in Bernhoven samen met de andere burgemeesters uit het werkgebied van het ziekenhuis. We zijn bijgepraat over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en specifiek over de ontwikkelingen in Bernhoven. Zij voeren namelijk een heel bijzonder experiment uit. Medisch specialisten zijn bij Bernhoven in loondienst en zijn dus geen zelfstandigen. Dat is uniek. Daarnaast heeft Bernhoven afspraken gemaakt met zorgverzekeringen om in de preventieve sfeer meer te vergoeden. Dat pakt goed uit; het aantal ziekenhuisopnames is minder en de liggingsduur is korter."

"Daarnaast heb ik deze week overleg gehad over de nieuwbouw van de brandweer kazerne. We hebben besloten om de regio mee te nemen in de plannen. Het is nog niet duidelijk of de kazerne daadwerkelijk een regiofunctie krijgt, maar als dat zo is dan willen we daar graag goed op voorbereid zijn. Daarnaast willen we zoveel mogelijk de politie betrekken. Eind van dit jaar hopen we te starten met de bouw en zoals het er nu uitziet, moet dat ook wel gaan lukken. Er is asbest aangetroffen, maar dit heeft geen invloed op de duur van het traject. Dit zorgt er alleen voor dat het kostenplaatje hoger uitvalt."

"Deze week was de derde bijeenkomst van de raden van Uden en Landerd in Schaijk. We hebben gesproken over hoe we de burgers gaan betrekken bij de fusie. De ideeën worden nu uitgewerkt en binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraden."

"Ook heb ik deze week een training bijgewoond voor de commissievoorzitters. Donderdag starten we met een nieuw vergadermodel. Elke drie weken zal er een politieke avond plaatsvinden. Dan is er eerst een raadsvergadering en daarna een beeldvormende bijeenkomst en gelijktijdig de commissievergaderingen."

"Daarnaast heb ik gesproken met Uden naar de Toekomst. Zij hebben aangegeven dat ze graag meer betrokken willen worden bij het college. Daar hebben we afspraken over gemaakt."

"Tot slot hebben we een interne bespreking gehad over de opiumwet. De laatste tijd zijn er in de gemeente diverse panden gesloten nadat er drugs waren aangetroffen. We hebben vooral gesproken over hoe we willen omgaan met de woningcoöperatie. We hopen dat zij zelf proberen om de huurder er zo snel mogelijk uit te krijgen op het moment dat er drugs worden gevonden. Dan hoeven we alleen in bijzondere omstandigheden het pand te sluiten. Als we het pand sluiten, dan verliest de coöperatie namelijk ook inkomsten en dat willen we voorkomen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant