Logo kliknieuws.nl/uden
Esther Boek. (foto: PhotograVics)
Esther Boek. (foto: PhotograVics)

Udense schrijft boek over valse beschuldiging zoon van verkrachting

  •   keer gelezen

UDEN | Het is de nachtmerrie van elke ouder: als je kind vals beschuldigd wordt van verkrachting. Het overkwam Esther Boek, geboren in Uden, getogen in Volkel en nu woonachtig in de Betuwe. Ze schreef er een boek over. 'Geen Kind Meer' ligt vanaf maart in de winkels.

Esthers zoon is negentien als hij uit zijn bed gelicht wordt door de politie. "Als je van zo'n misdrijf beschuldigd wordt, dan sta je als man al met 1 - 0 achter", aldus Esther. De aanhouding komt niet geheel als een verrassing. Eerder had de moeder van een van de meisjes al telefonisch contact gezocht met Esther. "Ik wist niet meteen of mijn zoon nu wel of niet schuldig was. Ik werk zelf binnen de zorg rondom kinderen en ik weet dat kinderen dingen kunnen doen die je als ouder nooit had verwacht. Die schuldvraag was voor mij ook niet belangrijk. Mijn zoon had mijn hulp nodig of 'ie het nu wel of niet had gedaan."

De zoon van Esther wordt in eerste instantie veroordeeld, maar later in hoger beroep vrijgesproken. Inmiddels is het is exact vier jaar later, maar de zaak heeft diepe sporen achtergelaten. "Mijn zoon durft zijn woonplaats niet in. Hij woont wel bij ons, maar doet alles minstens tien kilometer verderop."

Presentatie
Het boek 'Geen Kind Meer' is vanaf half maart verkrijgbaar. 31 maart is er een boekpresentatie in de Udense boekwinkel Edele Brabant.

Lees het hele interview in het Udens Weekblad van woensdag 25 januari. 

Meer berichten