Achilles Reek. (Foto: Paul Verstegen)
Achilles Reek. (Foto: Paul Verstegen)

Feestelijke huldiging van sportkampioenen Landerd

Sport 568 keer gelezen

LANDERD | In Het Wapen van Reek zijn zondag de sportkampioenen van Landerd gehuldigd voor hun sportieve prestaties in 2016. De gemeente Landerd steekt de huldiging van Sportkampioenen dit jaar in een nieuw jasje. Zo werden dit jaar ook alle jeugdkampioenen van Landerd gehuldigd.

Tijdens de huldiging werden eerst de jongste kampioenen op het podium geroepen om een medaille uit handen van Burgemeester Bakermans en Wethouder Maathuis te krijgen. Na de jeugdkampioenen was het tijd voor de sporters die een podiumplek hebben behaald bij een Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap. Zij werden door presentator Ton de Kort naar voren geroepen op het podium en vertelden kort iets over hun sport. Daarna werden ook zij gehuldigd. Na de Nederlands, Europees en Wereldkampioenen was het tijd voor de verkiezing Sporter, Sportteam van het jaar en de uitreiking van de Landerd SpoRtZO prijs. Ellen Jacobs (Europees en Nederlands kampioen BMX) werd verkozen tot Sporter van het jaar. Achilles Reek 1 werd verkozen tot sportteam van het jaar vanwege de manier waarop zij de promotie naar de vierde klasse hebben behaald. De Landerd SpoRtZO Prijs, de trofee voor een bijzonder sportief initiatief of sportieve prestatie, ging naar het G-team van D.A.W.

Tussen de huldigingen door werden spectaculaire demo's verzorgd door Turnvereniging Sportief en werd er door drie Nederlands kampioenen uit Landerd hun sport BMX gedemonstreerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant