Brandbestrijding scholen nog in volle gang

  •   keer gelezen   112
UDEN - De brandweer is op Hoogzoggel in Uden nog altijd bezig met de bestrijding van de brand in basisschool De Brink en de Jan Bluyssenschool. De brand brak Oudjaarsnacht even na 21.30 uur uit.

[image=296410]

De acht klassen van openbare basisschool De Brink kunnen als verloren worden beschouwd. De vlammen sloegen al vrij snel uit meerdere ruimtes. Het is onduidelijk in hoeverre de schade is in de katholieke Jan Bluyssenschool. Ook deze zou als verloren moeten worden beschouwd.
Inmiddels is een kraan gestart met het gedeeltelijk slopen van het dak van de school zodat de brand beter kan worden bestreden. Brandweerkorpsen uit de regio verlenen het Udense korps ondersteuning in de brandbestrijding.
Voor de toevoer van water heeft de brandweer slangen uitgelegd naar de vijver nabij het UDI-sportpark. De verwachting is dat de hulpdiensten in de wijk nog de hele nacht af en aan rijden. Bewoners werden eerder in de nacht opgeroepen om tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk meer af te steken in verband met de veiligheid van de hulpdiensten.

[image=296409]

[image=296401]
Meer berichten