UPDATE

Brand bij Udens bedrijf, politie gaat uit van brandstichting en zoekt daders

  •   keer gelezen   112

UDEN | Bij het autobedrijf Van Deijne aan de Kruisweg in Uden is vannacht rond 04.40 uur brand uitgebroken. Dit was de tweede keer in een paar maanden tijd bij hetzelfde bedrijf. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen.

De brandweer was snel ter plaatse en wist de brand vrij snel onder controle te krijgen. Er kon niet worden voorkomen dat het pand opnieuw grote schade opliep. Uit het eerste onderzoek bleek dat er waarschijnlijk sprake is geweest van meerdere daders, die na hun daad in een vooralsnog onbekend gebleven auto zijn weggereden in de richting van Mariaheide. De politie is op zoek naar de daders en onderzoeken de achtergrond en of de eerdere brandstichting en de brand van deze nacht iets met elkaar te maken hebben. Het bedrijfspand werd afgezet voor sporenonderzoek. De forensisch rechercheurs gaan daar donderdag mee aan de slag. Ook wordt er een uitgebreid buurtonderzoek gehouden in de hoop dat er mensen zijn die iets gezien hebben.

Rook
De eigenaren van het bedrijf, die in de omgeving wonen, hebben zelf nog geprobeerd na ontdekking van de brand om te blussen. Daarbij kregen zij rook binnen en ze werden voor onderzoek door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Ze bleken niet ernstig gewond te zijn.

Bewakingsbeelden en tips
De politie roept speciaal mensen in de omgeving met bewakingscamera's op om de beelden van de afgelopen nacht nog eens aandachtig te bekijken. Iedereen die iets heeft gezien, gehoord, informatie heeft of misschien wel camerabeelden wordt gevraagd zich te melden via het landelijk politienummer 0900 8844 of door het tipformulier in te vullen. Tips anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.

Meer berichten