UPDATE

Brand in leegstaande basisschool in Uden, oorzaak onduidelijk

  •   keer gelezen   112

UDEN | Er heeft vannacht een brand gewoed in het leegstaande gebouw van de voormalige basisschool Camelot aan de Germenzeel in Uden. Het pand zou worden gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe Ontmoetingsplein Germenzeel.

Om 04.30 uur gaf de brandweer het sein dat de brand onder controle was. Bij de brand is geen asbest vrij gekomen, omdat het pand al vrij gemaakt is van asbest voorafgaand aan de sloopwerkzaamheden. Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat er ook geen andere giftige stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer heeft bij het blussen goede hulp gekregen van het sloopbedrijf Gebr. van den Brand en van Oort in een poging om rookontwikkeling voor de omgeving zoveel mogelijk te voorkomen.

De politie heeft ter plaatse uitgebreid buurtonderzoek gedaan, maar dat heeft geen aanknopingspunten opgeleverd. Daarnaast zijn mogelijke sporen verloren gegaan door de brand en bluswerkzaamheden. Daarom wordt geen verder onderzoek uitgevoerd door de politie.

Recent is gestart met de sloop van het oude schoolgebouw om plaats te maken voor nieuwbouw. De sloopwerkzaamheden gaan door zoals gepland. Gebr. van den Brand en van Oort BV rondt naar verwachting eind oktober de werkzaamheden af. Dit is inclusief het afvoeren van de brandresten. Totdat deze werkzaamheden zijn afgerond is er extra toezicht rondom het terrein.

Meer berichten