'Aanslag op zonnestudio San Soleil in Uden'

  •   keer gelezen   112
UDEN - De vernieling van zonnestudio San Soleil in Uden afgelopen nacht is hoogstwaarschijnlijk een aanslag. Meerdere media melden dat een handgranaat zou zijn gegooid in het pand aan de Pastoor Spieringsstraat in Uden. Een woordvoerder van de politie houdt momenteel nog alle opties open. De afgelopen twee jaar werd al tot driemaal toe brand gesticht bij San Soleil in Oss.

[image=287555]

"We verrichten momenteel buurtonderzoek en hebben een getuigenoproep gedaan", aldus een politiewoordvoerder. Op de vraag of er inderdaad met een handgranaat of een soortgelijk projectiel is gegooid, antwoordt hij: "We houden overal rekening mee, maar het is in deze fase van het onderzoek nog te vroeg om conclusies te trekken, al is ons natuurlijk ook bekend dat de ondernemer in Oss al doelwit is geweest van brandstichting."

Eerder doelwit
Bij San Soleil in Oss werd zowel in 2013 als in 2014 brand gesticht. Een derde poging mislukte. De ondernemer gaf toen nog aan dat het alleen ging om zijn zaak in Oss. "Het is echt alleen in Oss en het is heel doelgericht, als je ziet dat het al drie keer is geprobeerd. Het gaat om de zaak die we hebben", aldus de ondernemer tegenover Kliknieuws toen. In de nacht van maandag of dinsdag kwam daar dus verandering met de 'aanslag' op de zonnestudio in Uden. San Soleil heeft ook nog een vestiging in Veghel.
Meer berichten