Korfrakkers wint trhiller in Velden

Korfrakkers wint thriller in Velden 13-14

Sport 88 keer gelezen

VELDEN – VENLO – Een ware clash was het duel tussen Swift en het bezoekende Korfrakkers. Inzet was de eerste plaats op de ranglijst wat privileges geeft in de play-off wedstrijden. Er stond veel op het spel de spanning was tastbaar.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar tegen de rust liepen de Limburgsen weg naar 9-6. Janine Delisse had inmiddels het speelveld verlaten met een blessure. Chantal van den Akker viel goed in, maar het duurde even voordat de rust terugkwam. Ook de eerste twee doelpunten na rust vielen uit een strafworp. Bij de stand van 11-7 voor Swift kwam de vechtlust en de overwinningsmentaliteit van Jet van Gerwe naar voren. Zij trok de kar en ging voorop in de strijd door kansen te pakken en deze ook af te ronden. Ze scoorde drie doelpunten in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Bij een stand van 12-12 was het in het aanvalsvak ook Ingrid Claasse die nog twee keer scoorde na mooie aanvallende acties en de stand op 12-14 bracht. Het laatste doelpunt dat Swift scoorde was niet meer van belang voor de punten. De overwinning ging mee naar Erp.