De meiden van Vlugheid en Kracht.(foto: Jeroen van Helvoort)
De meiden van Vlugheid en Kracht.(foto: Jeroen van Helvoort)

Vlugheid en Kracht uit Uden gooit hoge ogen in Tilburg

Sport 1.085 keer gelezen

UDEN | Tijdens de toestelfinales in Tilburg en de kwalificatiewedstrijden in Breda gooide Vlugheid en Kracht weer hoge ogen.

Juul Smits zette op vloer ze alles op alles om een medaille te winnen. Met haar mooie choreografie en prima acrobatiek overtuigde ze de jury en werd knap tweede, waarvoor ze de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

Pleun van den Heuvel mocht haar toestelfinale op vloer turnen. Ze betrad als eerste juniorturnster de vloer. Een zeer elegante oefening met strakke acrobatiek leverde een tweede plaats op!

In de categorie jeugd mochten Meike de Jongh en Lisa Kok meedoen. Helaas voor beiden net geen medaille.

Op sprong turnde ook Amy vd Hurk mee; zij liet twee mooie ruime draaisprongen zien. Het volgende toestel was rek, spannend voor onze toestelspecialist Meike. Vorig jaar stond ze in dezelfde finale en heeft ze een vervelende val gemaakt. Deze keer gaat het super; geconcentreerd turnt ze zich door haar oefening, met huizenhoge opzwaaien en een bescheiden afsprong, netjes tot stand, wat haar een tweede plek op het erepodium oplevert.

Onze toestelspecialist op de balk, Madelon van Helvoort, kan op dit toestel niet laten zien wat ze echt kan. Het is lastig om op de balk te blijven als je toch wat duizelig en slap bent van de griep.

Rosa Zwaans mocht in Tilburg haar regiowedstrijd turnen. Ze opende met een dijk van een balkoefening (10.900). Ook haar vloeroefening met een nieuwe openingsserie werd hoog gewaardeerd, 11.133. Op sprong week haar eerste sprong wat in richting af, waardoor de tweede sprong een overslag moest worden (10.975). Rosa eindigde met het toestel brug. Hier liet zij een perfect onderste deel zien! Het gedeelte aan de hoge legger was nog niet helemaal wedstrijdklaar. Rosa eindigde op een mooie 4de plaats.

Ook in Breda, liet Rosa zien, hard te hebben getraind. Haar brugoefening verliep hier wel prima en op één val van de balk na, liet zij veel progressie zien. Ze werd 14de in een sterk nationaal deelnemersveld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant