Foto: EVJ Fotografie.
Foto: EVJ Fotografie.

Tycho haalt met synchroonpartner Bram zilver op internationaal toernooi

Sport 629 keer gelezen

UDEN | Op donderdag 2 februari is een internationaal toernooi in Eindhoven van start gegaan. Springers en teams uit 17 landen strijden om de Senet Diving Cup. Ook Udense schoonspringers Tycho en Manou deden mee. Tycho sprong op de 1 meter, de 3 meter en 3 meter sync hroon. Manou sprong op de 1 meter en het platform.

Tycho ging van start op de 1 meter plank. Een spannende wedstrijd waarbij limieten gesprongen moesten worden om in het Nationale Jeugdteam te kunnen blijven. De druk was groot en de limieten hoog. Op de 1 meter lukte het Tycho helaas net niet om zijn limiet te springen. Van de benodigde 299.76 punten behaalde Tycho er 278.35, goed voor een 11e plek. Niet genoeg punten dus, en daarom extra druk op het onderdeel 3 meter waarbij hij maar liefst 336.76 moest behalen. Dit onderdeel was op zaterdag aan de beurt. Tycho wist het enorm spannend te maken, in de verplichtte eerste sprongen waren zijn beoordelingen niet aan de hoge kant en dus moest hij het laten zien in zijn vrije sprongen. In de voorlaatste sprong moest hij nog zo'n 45 punten springen om in de buurt te komen van het limiet. En daarbij wist Tycho dat hij absoluut geen fouten mocht maken. Met zijn 2,5 contra salto gehurkt behaalde hij maar liefst 51,80 en dat bracht de eindscore op 345.65 punten, een 9e plek en dus een uitstekend limiet! Op het onderdeel 3 meter synchroon behaalde hij met zijn synchroonpartner Bram een hele mooie 2e plaats. Alleen de Grieken wisten beter te presteren en gingen er met de gouden medailles vandoor. Beste sprong van deze wedstrijd was absoluut de 2,5 salto binnenwaarts.

Manou sprong haar 1 meter wedstrijd op vrijdag. Haar groep 8 van Basisschool t Mulderke keek via de livestream mee en stuurden haar een fantastisch filmpje waarin ze haar allemaal succes wensten. Met die positieve power ging Manou de wedstrijd in. Ze wilde graag bij de beste 18 springers eindigen en behaalde uiteindelijk zelfs een 13e plek. Daarbij versloeg ze springsters uit Hongarije, Finland, Zwitserland, Duitsland en Nederland . Een prima prestatie, op zondag sprong Manou haar torenwedstrijd. Met nog relatief eenvoudige sprongen behaalde ze een 11e plaats en 144.15 punten. Vooral haar anderhalve salto binnenwaarts van de 5 meter ging uitstekend.

Een speciaal bedankje voor coach Nora Barta, ze heeft Tycho en Manou de afgelopen periode intensief begeleid en ze heeft beiden springers en ook de andere springers van haar team naar een mooi niveau weten te brengen. Ook de komende periode gaat Nora weer volop aan de slag. Volgend weekend staat de volgende kwalificatiewedstrijd op het programma in Amsterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant