Dorus Heeren. (foto: Ad van de Graaf)
Dorus Heeren. (foto: Ad van de Graaf)

Prins Dorus Heeren: "Vanuit een onopvallend leven sta ik ineens in de schijnwerpers"

Carnaval 1.585 keer gelezen

UDEN | De nieuwe prins van de Knoerissen is bekend. Champignonkweker Dorus Heeren zwaait als tweeënvijftigste Prins Porcellus de scepter over het Knoerissenrijk tijdens carnaval 2017 met als motto: 'Dor haauw ik oe aon'

Was het voor jou een verrassing om als carnavalsprins gevraagd te worden?
"In mijn vriendenkring werd weleens geopperd, dat ik ooit nog eens carnavalsprins in Uden zou worden. Zelf vond ik dat idee wel leuk, maar ik schatte de kans daarop heel klein. Maar toen ik op 16 november vorig jaar een appje kreeg om een afspraak te maken bij de nieuwe activiteitencommissie van UDI omdat er zulke mooie ideeën waren, begon het bij mij en mijn vriendin wel te kriebelen. "Denk jij wat ik denk wat het is", vroeg Femke. Toen de vrijdag daarop op ons erf bestuurslid van de Knoerissen Jeroen Prinsen en Opperknoeris Walter van Uden uit de auto stapten, begon het nog meer te kriebelen, maar toch kwam de vraag om prins te worden als een verrassing. Mijn vriendin en ik hebben volmondig 'ja' gezegd, want het heeft nogal wat consequenties voor gezin en werk. Ik beschouw het als uitzonderlijk om hiervoor gevraagd te worden. Ik vind het een hele eer en ik ben er ook trots op om als Prins Porcellus het boegbeeld te zijn voor de carnavalsstichting."

Was het moeilijk om het vanaf november geheim te houden?
"Nee, helemaal niet. De enige aan wie ik het wel moest vertellen was mijn broer Jeffrey, want we runnen samen het bedrijf en er moet dus wel iets geregeld worden voor de carnavalstijd. Ik moet het bedrijf nu een beetje loslaten, maar ik vertrouw op mijn broer en op onze medewerkers. We hebben goede en fijne mensen in dienst, dus dat zit wel goed."

Hoe heb je de onthulling en de zittingsavonden ervaren?
"Tot het moment in de kleedkamer had ik geen zenuwen, maar vlak voor het opkomen op het podium werd het wel spannend. Ik had de dans van de Raad van Elf niet mee ingestudeerd, maar alleen instructies gekregen op welk moment ik erin moest komen. Toen ik eenmaal op het podium als de nieuwe prins tevoorschijn kwam, kwam de ontlading en voelde ik me trots en blij. Vanaf dat moment is het een en al feest en ervan genieten."

Hoe vinden jouw kinderen het dat hun papa Prins Porcellus is?
"Onze kinderen vinden het geweldig en zijn trots op hun papa. Wij hebben het hun afgelopen vrijdag aan het eind van de middag verteld en ze reageerden superenthousiast. Ze hadden het eigenlijk meteen wel rond willen bazuinen. Vrijdag zijn ze niet bij de zitting geweest en hebben ze bij oma gelogeerd, maar zaterdagavond waren ze er wel bij. Ze vonden het prachtig."

Waar kijk je in de komende periode het meest naar uit?
"De optocht, de 60+ carnavalszitting en de carnavalsdagen zelf. Eigenlijk het totale carnavalsgebeuren. Ik wil er van dag tot dag iets moois van maken, het is toch een soort van avontuur. Ik laat het maar op me afkomen en ga er vooral van genieten."

Lees het hele interview in het Udens Weekblad van woensdag 8 februari. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant