Afbeelding
foto's

Project De Schoolschrijver feestelijk van start gegaan

Onderwijs 478 keer gelezen

UDEN | Een spannende dag voor kinderen van basisschool De Leeuwerik en basisschool De Meent uit Uden. Donderdag was de aftrap van van het project De Schoolschrijver. Daar was de bekende schrijfster Marlies Slegers bij aanwezig en ook de Udense burgemeester Henk Hellegers was van de partij.

Na een openingswoordje van burgemeester Hellegers was het grote moment daar: schoolschrijfster Marlies werd op het podium geroepen. Kinderen kregen de gelegenheid om haar vragen te stellen. Een jongetje geeft aan dat hij het toch wel heel spannend vindt om een vraag te stellen op het grote podium. Kinderen uit de zaal moedigen hem luidkeels aan en dan verzamelt hij al zijn moed: "Hoeveel boeken heeft u geschreven?", vraagt hij. "Dertig en binnenkort komt mijn eenendertigste boek uit." Een golf van verbazing gaat door de zaal. "Wow, dertig boeken?! vraagt een van de jongste leerlingen zich hardop af. "Dat is veel!" Opgelucht neemt de dappere vraagsteller weer plaats in de zaal. Een andere vraag luidde: "Waar haal je inspiratie vandaan?" Marlies: "Nou, eigenlijk overal vandaan. Bijeenkomsten zoals deze, maar ook dingen uit mijn dagelijks leven."

De Schoolschrijver
Op vijftig basisscholen, waarvan negen in Noord-Brabant, gaan kinderboekenschrijvers een half schooljaar aan de slag met kinderen om de kwaliteit van lezen en schrijven duurzaam te verbeteren. De Schoolschrijver bereikt in deze zevende editie meer dan 10.000 kinderen. Ook ouders en leerkrachten worden actief betrokken. De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken. 70 procent van de kinderen verlaat het basisonderwijs met onvoldoende schrijfvaardigheid. "Dat moet en kán anders", vinden de initiatiefnemers van het project. De aanpak van De Schoolschrijver heeft resultaat: 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en/of zelfvertrouwen.

Dit jaar zijn Schoolschrijvers actief op scholen in Beek en Donk, Helmond, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Uden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant