Afbeelding
foto's

"De 39e Mekkeravonden in Odiliapeel waren geweldig"

Carnaval 1.729 keer gelezen

ODILIAPEEL | Van 9 tot 11 februari zijn de Mekkeravonden weer geweest van carnavals vereniging de Schaopenwaesers uit Odiliapeel. Zalencentrum De Beukenhof heeft 3 dagen vol gezeten.

Alleen maar artiesten van eigen bodem waren present. En Hoe. Het publiek kreeg een avondvullend gevarieerd programma voorgeschoteld. Lach, zang en dans waren de speerpunten. De avonden werden vol enthousiasme en lekker vrij aan elkaar gepraat door Patrick Raijmakers. Hij was al een avondvullende act door alleen maar de artiesten aan elkaar te verbinden. Nadat zijne dorstlustige hoogheid Prins Thijs den urste en zijn prinses Danielle, adjudantenpaar Bram en Maxime de schaopen had toegesproken barste de avond los.

Als eerste kwam MOZO ( Tonnie Schepers) in de ton. Meldpunt anonieme zaken Odiliapeel. Ja ja ook Odiliapeel heeft sinds kort een eigen meldpunt waar alle Peelenaren hun verhaal kwijt kunnen. Diverse dorpelingen kwamen ter sprake.

Daarna was het de beurt aan onze debutant ( Stan Manders) als Toontje de Baby. Hij vertelde over zijn 9 maanden draagtijd in de buik van "onze Mamma". En hoe alles tot stand was gekomen door "onze pappa", ja, onze pappa". Hilarische buut en de zaal droeg hem op handen.

De slagwerk groep, onderdeel van de muziekvereniging Marcellus in Odiliapeel bracht een mooi ode aan onze prins. Prins Thijs is mede drager van deze slagwerkgroep. Zij konden natuurlijk niet achter blijven op deze avond. Het drumstuk liet zien dat Odiliapeel barst van het talent.

Daarna was het de beurt aan ex prins Paul Hol en adjudant Sil Rooijmans en hun partners van vorig jaar. Er is immers een ongeschreven regel dat de aftredende prins het jaar na zijn heerser schap meedoet op de mekkeravond. En wat voor optreden. Letterlijk een illusie. Sultan Hol verveelde zich en wreef over de lamp en plots verscheen er de volledig blauwe ( leek wel een smurf) geest. Wat er toen allemaal gebeurde met zijn wensen, hilarisch. Hij wenste dat hij nog een keer prins wilde zijn en wat gebeurde er, de echte Prince kwam aanlopen en begon het lied purple rain te zingen. Na de illusie werden de 2 heren keurig door hun dames op de plek gezet," kom jongens we gaan naar huis, welkom terug in de echte wereld". Een illusie?

Hent den postbooi( Huber van Duin) is al jaren een trouwe tonprater in de Peel. Hij gaat aan de hand van de huizen in de peel een ronde maken en verteld over de ditjes en datjes van de Peel. Het publiek genoot van alle mooie verhalen en kolderieke versprekingen.

Na de pauze was het de beurt aan de blind auditie. 2 mysterieuze mensen kwamen op het podium volledig onherkenbaar in de soort van doek. Zij dansten er vrolijk op los op een mix van allerlei muziekstijlen. Het bleef bij een blind auditie, want ze gaven niet prijs wie ze waren. Bekijk facebook maar??

TijBraDaMa ( Colinda en Martijn Rombouts) vertelde over het ( nog) korte leven van ons prins en adjudanten paar. Onder het genot van een potje kaarten werd er van alles bloot gegeven over Thijs en zijn gevolg. Een mooie mix van het leven tot dusver.

Gradje Wilders ( Eddie Vissers), was 3 dagen in de Peel om campagne te vieren voor de PVVO. Partij voor vrij Odiliapeel. We moeten uit de Gemeente Uden, aldus Gradje e broer van…. De Peel moet zelfstandig worden, het kan zo niet langer. Uden kost ons klauwen vol met geld. Hilarisch was het, met een flinke knipoog werd de Udense politiek onder de loep genomen. En jawel hoor na zijn speech was de zaal qua stemmen erover uit, in de peel 100% Gradje Wilders.

Moijikke ( Math Reinen) is al jaren present in de ton. Hij weet keer op keer de lach op zijn hand te krijgen met allerlei mooie verhalen over mensen uit de peel. Hij sluit af met 4 legendarische woorden die wij allemaal wel eens gebruiken. Deze woorden kunnen op allerlei manieren gebruikt worden, hard, zacht, teder; "Zie dè nou wel". Prachtig mooi stuk door Math.

De muzikale afsluiter van dit jaar werd verzorgd door de ex prinsenclub van de peel. Een doldwaze Maxi playback show. Gebaseerd op de mini playback show maar nu met presentatrice Hennie Huisvrouw. Diverse ex prinsen en prinsessen kwamen in het winkeltje van Hennie. En na een "diepte" interview gingen ze de tunnel in en kwamen als echte artiesten door de deur. Ze brachten telkens een muzikale act, playback en live zingen wisselden elkaar af. Het publiek werd letterlijk uit de stoel geblazen en stond op de stoelen mee te zingen en te dansen. Normaal, Guusje Meeuwis, John den Bever, De Sjonnies, BZB met koning pintenman, en als klapstuk Stef Ekkel met het lied Liever te dik in de kist , dan weer een feestje gemist. Ja de Ex prinsenclub zette de zaal op zijn kop. Na de avond nog afgesloten te hebben met het finale lied werden de stoelen aan de kant gezet en is er nog lang na gefeest in de Beukenhof. Nu op naar de carnaval.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant