Sifa van Zutphen hakt door het blok (Archief foto Peter Kuijpers)

Saturnus-vrouwen mespuntje minder in Beugen, mannen winnen met vijfsetter

Sport 169 keer gelezen

BEUGEN – In het knusse mini sporthalletje van Achilles was er verlies voor de vrouwen van coach Hubert van Hout. De krachtsverschillen waren behalve in de eerste set gering,  maar toch was er verlies. Setstanden 25-15, 25-23,25-23 en 23-25

Met als beginopstelling Debbie de Graaf en Kelly Kunz op de passer-loperspostitie, Sifa van Zutven en Ilse van Bommel op de midden, Loes Boley op de diagonaal, Dimphy Nederkoorn als libero en tenslotte Demi Gobes als spelverdeler werd er gestart. Deze set verliep matig en Achilles speelde de gasten weg met snel spel en aanvallen vanuit verschillende posities. De sterke service van Achilles bleek een groot probleem. De tweede set met Hilde van der Wijst en Lette van den Heuvel liep beter en werd met klein verschil afgegeven. De derde set was een kopie van de tweede en ging ook met klein verschil teloor. De Udense schouders gingen er onder en het blok wist steeds meer aanvallen te keren. Bovendien had Saturnus in die set een behoorlijke servicedruk en kon voorkomen dat Achilles de bonus ook nog in Beugen hield. Na de carnavalsvakantie spelen de vrouwen weer op 4 maart tegen VC Volt/ Flip Schoonmaak DS 2. Thuis in het Muzerijk.

Mannen Saturnus winnen met vijfsetter van VC Volt

UDEN - Een wedstrijd die uit te drukken valt in een formule, met een strakke eerste set (25-19) waarin er zowel voorin als achterin het veld hard werd gewerkt, deze lijn werd echter niet doorgezet. Setstanden 25-19,17-25, 20-25,25-20 en 16-14.

Met Mark Arts op het midden had Heren 1 weer een vaste coach, Robert Koops, aan de zijlijn staan. Iets wat in deze wedstrijd zeer belangrijk bleek te zijn. Tactische time-outs en wissels moesten worden uitgevoerd om de eindstreep te kunnen halen. Door communicatieve fouten achter in het veld, iets waarvan in de eerste set nauwelijks sprake was, moest Saturnus vanaf de 2de set hard strijden om Volt Heren 2 bij te houden. Een tweede  set waarin slordig passen zorgde voor een voorspelbaar spel aan het net. Ondanks het tactisch wisselen kon er geen verbetering worden gebracht in de pass. Voordat de mannen van Saturnus het weer bij het juiste eind hadden was de 2de set al verloren met een eindstand van 17-25.

Stabielere pass
Vol goede moed werd de 3de set gestart. Het diepste punt van de cosinus was echter nog niet bereikt en na een stand van 13-13 kwam Volt met een serviceserie die Saturnus niet meer goed wist te maken. Wederom bleek de pass een pijnpunt in het spel van Saturnus. De set werd verloren met 20-25. Het diepste punt van een cosinus wordt altijd opgevolgd door een stijgende lijn. Met vers bloed in het veld wist Saturnus deze stijgende lijn ook neer te zetten. Met een stabielere pass kwam er meer variatie in het spel. Met een voorsprong van 19-10 leken Saturnus haast buitenaards in vergelijking tot de 2 voorgaande sets. De set werd gewonnen, 25-20.

Bonus
In Set 5 moest het gaan gebeuren. Alles werd op alles gezet om de set te pakken. Dit leek gemakkelijk te gaan lukken met een veld wissel bij de stand: 8-5. Deze voorsprong werd doorgezet tot een stand van 13-8. Saturnus kwam in moeilijkheden en punt na punt ging naar Vc Volt. Er werd gewisseld bij een stand van 13-13, dit bleek goed uit te pakken. Een tactisch time-out spel werd gespeeld waarbij opdrachten uitvoeren centraal stond. Maar liefst 3 time-outs later werd het winnende punt binnengesleept. 16-14. Saturnus wint met 3-2. Volgende week volgt het spannende vervolg op deze wedstrijd. Opnieuw zal Saturnus alles uit de kast gaan halen om van Vc Volt te winnen.