Zweefvliegclub Volkel zoekt nieuwe leden

  •   keer gelezen

VOLKEL | Zweefvliegclub Volkel heeft weer ruimte om nieuwe piloten op te leiden. Per jaar heeft de vereniging ruimte voor 10 nieuwe leden en tot nu toe hebben 5 nieuwe leden zich aangemeld. Voor jongeren van 14 tot 18 jaar biedt de vereniging een laagdrempelige instap door een sterk gereduceerde contributie. Hierdoor vliegen zij al een jaar lang voor €395,-.

Momenteel zijn de leden van Zweefvliegclub Volkel nog druk met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Het is nog winterstop en er wordt hard gewerkt om alle vliegtuigen weer in topconditie te krijgen, want half maart gaan ze weer de lucht in. Dan begint het vliegseizoen van 2017.

Zweefvliegclub Volkel is al ruim 60 jaar gevestigd op Vliegbasis Volkel. Van maart tot december zijn zij actief buiten de operationele uren van de Defensie. Dat betekent dat ze in het weekend vliegen, en soms op woensdag en vrijdag avond. De vereniging beschikt over 7 zweefvliegtuigen en maakt jaarlijks zo'n 2500 vluchten, variërend van 10 minuten tot vluchten van meerdere uren ononderbroken. De zweefvliegclub is tevens een kweekvijver voor beroepspiloten. Tal van leden die beginnen met zweefvliegen stromen later door naar de beroepsopleiding van de defensie of burgerluchtvaart. Is zweefvliegen misschien iets voor jou? Kijk dan eens voor meer informatie op www.zvcvolkel.nl.

Meer berichten