Afbeelding

Lies Schoenmakers is Verdienstelijk Udenaar van 2017

Carnaval 1.023 keer gelezen

UDEN | De Verdienstelijk Udenaar van dit jaar is Lies Schoenmakers. Tijdens het 60+ bal op 23 februari wordt Lies gehuldigd. 

Lies heeft een indrukkende staat van dienst. Zeis al zo'n 25 jaar actief betrokken bij het vrijwillig landschapsbeheer in Uden (sVLU), het IVN, de Vogelwacht en diverse andere clubs in Uden (o.a. toerfietsvereniging). Ze staat nooit op de voorgrond, maar vrijwel altijd aanwezig (op de fiets). Zij is de eerste vrouwelijke landschapsbeheerster. Zij vervult een zeer belangrijke rol als administratrice, gastvrouw en ambassadrice van het sVLU. Binnen het IVN was zij jarenlang secretaris van de vereniging. Zij maakte notulen, hield de post-administratie bij en maakte het jaarverslag. Ze is tevens een actief lid van de Vogelwacht. Zij doet aan verschillende activiteiten mee en begeleidt dia-lezingen in de Groenhoeve. Bij de Groenhoeve is zij al twintig jaar actief als barvrouw bij het uitserveren van koffie/thee en de afwas na afloop. Binnen het MRK heeft ze meerdere jaren gewerkt als receptioniste. Ze werkt nu als receptioniste bij het Natuurcentrum De Maashorst. 
"Na een gesprek met de voorzitter van het vrijwillig landschapsbeheer Uden en een gesprek met de VU zelf was het de commissie van aanbeveling duidelijk dat mevrouw Lies Schoenmakers een uitstekende kandidaat is en prima past binnen de criteria van de VU", laten de Knoerissen weten. 
Lies komt van oorsprong uit Boxtel en komt uit een groot boerengezin met 12 kinderen. Ze vindt het heerlijk om in de buitenlucht te zijn: "In de buitenlucht werken is relativerend, ontspannend en naast het lijfelijk bezig zijn ontmoet je op een ongedwongen manier andere mensen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant