Afbeelding

Personal training in 20 minuten per week in je dagelijkse kleding

Zakelijk 1.837 keer gelezen

De fit20-training is op afspraak en altijd onder persoonlijke begeleiding. De trainingsmethode zorgt voor een sterke prikkel op de spieren waardoor na iedere training het hele lichaam fitter wordt. Francy Verwegen: "Iedereen moet wennen aan deze manier van trainen. De meeste klanten merken verbetering binnen drie maanden. Ze voelen zich sterker, fitter en hebben meer uithoudingsvermogen. Vaak verdwijnen rug- of andere klachten en functioneer je daardoor beter in het dagelijks leven".

UDEN | Personal trainer en ondernemer Francy Verwegen opent 6 maart 2017 aan de Rondweg in Uden haar 1e fit20 studio. Fit20 is voor iedereen die fit wil worden én blijven door middel van een intensieve personal training van 20 minuten. Het concept past bij mensen die weinig tijd of geen zin hebben om iets aan fitness te doen. Ook sporters die hun prestaties willen verbeteren kunnen fit20 integreren in hun trainingsprogramma. Sinds de oprichting in 2009 zijn in Nederland meer dan 80 studio's geopend.

fit20 formule
Eén keer per week train je 20 minuten in een kleinschalige studio. Op zes speciale fitnessapparaten worden de grote spiergroepen getraind. De training is 'hoog intensief'. Dit houdt in dat de spiergroepen in korte tijd zwaar worden belast en tot het uiterste worden gedreven. Alle oefeningen worden in slow motion uitgevoerd. Door de intensiteit krijgen de spieren het signaal dat ze de workout niet aankunnen, waardoor ze versterken. Er wordt met focus getraind, één-op-één of als duo, zonder afleiding van harde muziek of spiegels. Sportkleding of naderhand douchen is niet nodig. De ruimte is gekoeld op 17 graden zodat je niet transpireert.

Wetenschappelijk onderbouwd
Fit20 is een zogeheten High Intensity Personal Strength Training. Deze trainingsmethode is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken die laten zien dat één intensieve training per week de gezondheid en dagelijkse fitheid sterk kan verbeteren. De deskundig opgeleide fit20 personal trainer begeleidt iemand elke week naar een topprestatie. De training wordt veilig uitgevoerd in slow motion en alle trainingsresultaten worden bijgehouden in een persoonlijke app.

Persoonlijke aandacht
Tijdens de training wijkt de personal trainer niet van je zijde en let nauwkeurig op houding en techniek. "De fit20 methode is een toegankelijke en efficiënte manier om aan je fitheid te werken. Voor mij ligt de uitdaging om iemand Iedere week opnieuw de optimale trainingsprikkel te geven, hierbij let ik op houding en techniek, maar bijvoorbeeld ook op de ademhaling. Via via hoorde ik over fit20 en stond er in het begin sceptisch tegenover, maar na 1 training was ik overtuigd. Eén keer per week trainen is voldoende omdat de spieren ook rust nodig hebben om te herstellen", vertelt Francy Verwegen.

Meer informatie over fit20: www.fit20.nl. Via de site kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een kennismakingsessie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant