Afbeelding

Vlugheid en Kracht boekt succes op Zuid-Nederlandse Kampioenschappen acrogym

Sport 1.664 keer gelezen

DEURNE | De acrobatische gymnasten van V&K Uden hebben afgelopen weekend mooie resultaten behaald op de Zuid Nederlandse Kampioenschappen. Er werden maar liefst door 2 teams bronzen medailles, door 3 teams zilveren en door 5 teams gouden medailles behaald.

Zaterdag begon de dag met de categorie E-junioren. De choreografie van Fleur Stevenaar en Nina van Ansem (11e) werd gecontroleerd uitgevoerd met een knap vliegtuigje. Jyll Verbruggen en Lois v/d Bogaart hebben zeer hard gewerkt en een stralende, nette oefening neergezet (12e). Het trio Floor v/d Bungelaar, Lynn Smit en Juul Cornelissen (12e) hadden een vrolijke oefening met daarin een stabiele toren. Lieke Lombarts en Tess van Barneveld (10e) lieten zien hoogte te kunnen geven aan hun tempo-elementen. Nikki Hoes en Jip v/d Zanden (15e) hebben een ontzettende nette, stralende oefening neergezet met beheerste elementen, maar met wat kleine foutjes aan het eind. Floor de Krieger en Fenne van Doorn lieten zich deze keer niet door de zenuwen leiden. Met een overtuigende uitstraling hebben zij laten zien hun elementen volledig onder controle te hebben. Dit is beloond met een zilveren medaille.

In de middag was het de beurt aan de D-junioren. Babette v/d Berg en Jony Kanters (5e) hebben met hun nieuwe lift en hoge streksprong laten zien bij de top te horen, waar de punten maar enkele honderdsten van elkaar verschilden. Bij de D-senioren werkten Bibi van Herwaarden en Julie Delfos (5e) weer even netjes als altijd, wat zowel in de choreografie als in de elementen zoals de spagaat en de spreidhoeksteunen terug te zien was. Linn de Krieger en Britt van Dijck (4e) pakten de jury in met hun sierlijke dans, hoge salto en stabiele handstand. Ook Maaike v/d Burgt en Lynn Rijkers (11e) kregen veel complimenten over hun hoge salto. Zij hebben hard aan de verfijning van de elementen gewerkt, wat goed te zien was.

Zondag in de ochtend was het C niveau aan de beurt. Zowel bij de duo's als bij de trio's ging V&K er met het goud vandoor. Anna Verwegen en Maud Cornelissen mochten het hoogste podium betreden na twee prachtige oefeningen evenals Lynn Bongers, Evelien Smits en Fenna Pepers die ook stonden te stralen op de vloer. Her zilver ging bij de duo's naar Kim van Boxtel en Nina van den Bungelaar die nette en strakke oefeningen hebben laten zien. Bij de dames trio's ging het brons naar Merel Denissen, Janne L'ortye en Lieke Frencken die overtuigend op de vloer stonden. Maud Rooijackers, Petri van de Burgt en Femke L'Ortye (9e) hebben twee foutloze oefeningen laten zien maar vielen evenals Romee Dujardin, Allisya Giepmans en Salvina Deriu (15e) helaas buiten de prijzen. Bij de duo's hebben Mirthe van Eenbergen en Jennifer v/d Burgt (13e) overtuigend op de vloer hun oefeningen laten zien. Ilse van de Burgt en Jitske van Dijck (7e) hebben mooi strak en netjes gewerkt, maar behaalden helaas net geen podiumplaats. Ook Natascha Oosterhof en Sophia Scheepens (10e) hebben met een paar nieuwe elementen laten zien dat zij sterker zijn dan de zenuwen en hebben twee nette oefeningen gedraaid.

In de middag was het beurt aan het A en B niveau. Stef van der Locht en Fenne van Dijck mochten als eerste de vloer betreden met 3 prachtige oefeningen en met de allerhoogste score van het hele wedstrijdweekend haalden zij een gouden medaille. Ook Joep Sauve en Sanne Frencken gingen er met het goud vandoor met een super nette en foutloze oefening. Ook een gouden medaille deze middag voor Indy Smits en Liz van der Heijden, die 2 prachtige oefeningen hebben laten zien. Het zilver werd deze middag meegenomen door Lotte Rovers, Ilze Thoonen en Indy Bongers die een hele mooie balans oefening hebben laten zien. Het brons was vanmiddag voor Femke van der Wijst, Roos Bongers en Fleur van der Aa die een strakke en overtuigende oefening neer hebben gezet. Renée van Erp, Meike Keetels en Sophia Bergen (6e) gooiden hoge ogen met hun mooie elementen, maar vielen helaas net buiten de prijzen.

De teams in het C-, D- en E-niveau gaan zich nu voorbereiden op de Districtwedstrijden op 1 en 2 april, welke in Uden zullen plaatsvinden. De teams in het A- en B-niveau kunnen zich vanaf aankomend weekend plaatsen voor de finale middels de plaatsingswedstrijden in Zwolle. Zij hebben nu bij de Zuid Nederlandse kampioenschappen laten zien dat ze klaar zijn om het op te nemen tegen de rest van Nederland!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant