Bernhoven
Bernhoven

Ingezonden brief: "Een hele warme douche voor ziekenhuis Bernhoven"

Algemeen 5.804 keer gelezen

UDEN | Bart Wagenaar stuurde deze brief in. Hij wil graag ziekenhuis Bernhoven bedanken.

"Chapeau voor ziekenhuis Bernhoven na een hersen-infarct (beroerte) als iedere minuut telt!

Plotseling werd ik donderdag 23 maart overvallen door een hersen-infarct (beroerte) en met spoed naar ziekenhuis Bernhoven gebracht. Thuis wilde ik mijn zakdoek uit mijn broek nemen en dat lukte niet meer, vrijsnel daarna ging mijn mond scheefhangen en begon ik wartaal uit te kramen! Gelukkig kon ik mijn benen nog bewegen en ben ik ijlings naar de voorkant van ons huis gegaan waar mijn vrouw, toevallig thuis, in het zonnetje zat."

Ik kon niet meer spreken en zij heeft zeer alert gehandeld door direct de auto te nemen richting Medipark en via een uiterst snelle verwijsbrief van de huisarts, met al mijn gegevens, doorgereden naar de spoedeisende hulp. Aldaar aangekomen kwam ik in een stroomversnelling van medische specialisten en verpleegkundigen terecht! Ondanks dat ik niks kon zeggen was ik toch erg verbaasd en opgewonden hoe het neurologische team vaart zette achter de behandeling. CT-scan, hartfilmpje, halsslagaderscan, bloedrukmeting, bloedafname, infuus, etc. Ik had een volledig machteloos gevoel omdat mijn spraak totaal was geblokkeerd."

Ik werd door de neuroloog behandeld met de methode trombolyse (niet zonder risico), een behandeling die binnen 4,5 uur moest gebeuren en daardoor telde dus iedere minuut! In de loop van de avond kon ik alweer een heel klein beetje praten en vrijdag ging het een stuk beter. Zaterdag 25 maart ben ik weer ontslagen en had ik het gevoel dat ik een turbo-opa was en heel erg veel geluk heb gehad!"

"Het besef dat ik door het oog van de naald ben gekropen en ben geholpen door een fantastisch team van de neurologie, verpleegkundigen en spoedeisende hulp dringt steeds meer door. Drie weken geleden kwam ik terug van vakantie uit Bali en ik moet toch niet denken dat ik daar
een hersen-infarct zou hebben opgelopen of in het vliegtuig!"

Heel veel dank ben ik verschuldigd aan het neurologisch team, die ervoor hebben gezorgd, dat de trombo (bloedprop) via trombolyse is verwijderd en dat ik fysiek weer op de goede weg ben. Psychisch dreunt de klap nog wel na en hopelijk zal dat met de tijd wegebben. De medische zorg voor iedereen in Nederland lijkt zo vanzelf sprekend en iedereen vindt ook dat ze daar recht op hebben, want wij betalen daar toch voor!? Gelukkig heb ik mogen constateren in Bernhoven dat het niet alleen teams van deskundige specialisten zijn, maar tevens de liefdevolle verzorging van alle disciplines van het moment van binnenkomst tot het ontslag uit het ziekenhuis. CHAPEAU en een heel warme douche voor ziekenhuis Bernhoven!"
Bart Wagenaar, Uden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant