Treffender kan de vreugde om het derde kampioenschap op rij niet worden uitgebeeld (Foto's Theo de Vrede)
Treffender kan de vreugde om het derde kampioenschap op rij niet worden uitgebeeld (Foto's Theo de Vrede)

Powerhouse Skunk haalt derde kampioenschap met overmacht binnen

Sport 518 keer gelezen

VEGHEL – Voor het derde jaar achtereen konden de champagneflessen knallen. Zaterdagavond in Sporthal De Bunders promoveerden de Volleyballers van Skunk middels een spetterende 4-0 zege op  Kraftwell Symmachia uit Roosendaal naar de Eerste Divisie. Nog nooit speelde een Veghelse volleybalclub zo hoog.

Het werd een ruime zege waar de West-Brabanders wel tegensputterden, maar de Veghelse bankschroef draaide steeds verder dicht. Coach Martin Janssen bracht de club in vier jaar naar het niveau waar ze nu spelen. De coach uit Boekel kwam even uit het feestgedruis met zijn verhaal: "Er zat wel wat spanning op de ploeg, dat kon ik wel merken. We bleven volleyballen in ons eigen spelletje en werd het een regelmatige zege waar we onze tegenstander de wil op konden leggen. De tribunes zaten lekker vol en dat steunt je natuurlijk en geeft een heerlijke sfeer voor dit soort wedstrijden."


Toeslaan
Eerste Divisie voor een bescheiden maar uiterst bezige club als Skunk is uniek. Jansen vervolgt: "Dat is het ook. Dit team  heeft volgend seizoen echt wel wat te zoeken in die nieuwe klasse. Een jaar stabiliseren en dan het volgende seizoen toeslaan. Natuurlijk moet wel iedereen gezond en fit blijven dat is wel een vereiste, maar er zit meer in dit team. Toen ik hier vier jaar geleden binnenkwam dacht ik dit team speelt ver onder de maat, er zit veel meer in. Dat heb ik samen met mijn maatje Boudewijn (Bou) Boudeling uitgebouwd en zie het resultaat. Het zou kunnen dat er zich ook betere spelers aan gaan melden, maar de club is er niet naar opzoek. Deze groep heeft voldoende potentie. De Top Divisie is mogelijk voor dit stel. Staf en kader moeten dan wel verder ontwikkeld worden. Heb zelf tien jaar Eredivisie ervaring en merk  dat dit nog verbeterd kan worden, maar het is ook begrijpelijk want het is allemaal nieuw en kwam snel", zegt Martin Janssen die samen met Boudewijn Boudeling Skunk naar een hoger plan bracht. En daar had het stel slechts vier jaar voor nodig.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant