Meike de Jongh in actie.
Meike de Jongh in actie.

Pleun en Juul van Vlugheid en Kracht naar NK turnen

Sport 795 keer gelezen

UDEN | Stad en land reizen de turnsters van Vlugheid & Kracht (V&K) af om hun wedstrijden te turnen. Deze keer stonden de halve finales op het programma. Meike de Jongh, Juul Smits en Pleun van den Heuvel deden een gooi naar een plaats op het NK. Het leverde mooie turnmomenten op, waar het publiek op de overvolle tribunes van genoot.

Meike turnt mee in de verplichte oefenstof en draait een superseizoen. In Winterswijk turnt ze prima op brug en sprong. Op balk maakt ze enkele foutjes, waardoor hier het cijfer wat tegenvalt. Vloer ziet er echter prima uit, maar door een juryfoutje krijgt Meike hier een neutrale aftrek van maar liefst 2 punten. Na het aantekenen van protest, wordt dit terug gedraaid naar 1 punt. Helaas is haar puntentotaal daardoor onvoldoende om zich te plaatsen voor het NK.

Juul Smits turnt voor het eerst mee in de keuze-oefenstof. Deze gracieuze turnster scoorde in Bellingwolde vooral hoog op balk en vloer. Maar ook brug en sprong werden goed uitgevoerd. Met een 16de plaats mag Juul doorstromen naar het NK; erg knap.

Juniorenturnster Pleun van den Heuvel turnde op brug, vloer en sprong stabiel. Maar de afsluiting, haar balkoefening, was fantastisch. Lichtvoetig voerde ze haar oefening uit; geen enkele wankeling of twijfel was te zien. Zelfs de salto achterover landde ze direct in stilstand. Met een 11.650 heeft Pleun zich weten te plaatsen voor het NK toestelfinale balk. Allround werd ze 16de en staat ze tweede reserve.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant